OKUSI DJETINJSTVA /

10 specijaliteta Jugoslavije koje neki izbirljivci više ne bi pojeli ni za lijek: Nađu li se i danas na vašem stolu?

1. Hladetina: U lonac se stave svinjske nogice, uši, repovi, šuplje juneće kosti i to se kuha cijeli dan na laganoj vatri. A onda se kasnije začinjena juha razlije po tanjurima i kada se stisne, hladetina se služi kao predjelo.
Foto: Shutterstock
1. Hladetina: U lonac se stave svinjske nogice, uši, repovi, šuplje juneće kosti i to se kuha cijeli dan na laganoj vatri. A onda se kasnije začinjena juha razlije po tanjurima i kada se stisne, hladetina se služi kao predjelo.
1 /10
VOYO logo

Za vrijeme bivše države domaćice nisu imale toliku raznolikost u izboru namirnica, pa su se često snalazile s onim što su imale - to je izrodilo baš ove specijalitete. Više saznajte u našoj galeriji.

VOYO logo
Pogledaj još galerija