Dobar tek /

Zdravo, fino i - jeftino. Ovo su najjednostavniji recepti bez skupih namirnica koje je teško pronaći

Tko kaže da zdravi obroci moraju biti skupi i komplicirani? Klikom na 'SLJEDEĆA' otkrijte jednostavne i brze recepte za fina jela bez skupih i rijetkih namirnica.

VOYO logo
VOYO logo

Slasne vege tortilje

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 2

Sastojci:

maslinovo ulje ili suncokretovo ulje

1 luk, oguljen i narezan

1 velika zelena paprika, očišćena i narezana

400 grama pasirane rajčice i pelata

250 grama graha​

jedna žlica limunoog soka

4 tortilje

sir po izboru (gauda, mozzarella itd.)

sol, papar, chilli

(FOTO: Pixabay)

Upute: 

1. Zagrijte ulje na velikoj tavi i dodajte luk i papriku i prijajte tri minute. Dodajte pelate ili pasirani rajčicu te grah. Kuhajte na srednjoj temperaturi oko 10 minuta.​

2. Na drugoj tavi prepecite tortilje koje ste prethodno lagano premazali maslinovim uljem. Napunite ih umakom te dodajte sir po želji. Kratko pustite na tavi dok se sir lagano ne rastopi.

Servirajte uz vrhnje sa strane.

Rižoto od slanutka i piletine

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Sastojci:

dvije žlice maslinovog ili suncokretovog ulja

jedan luk, narezan

dva režnja češnjaka

250 grama arborio riže

100 mililitara bijelog vina ili vode

litra pilećeg temeljca (jedna kocka)

250 grama piletine, nasjeckane na komadiće

200 grama slanutka

sir po želji

sol, papar

(FOTO: Thinkstock)

​Upute:

1. Zagrijte ulje na tavi i dodajte luk i češnjak. Pržite dvije minute, a zatim dodajte  rižu i promiješajte.​

2. Ulijte malo vina ili vode te pustite da ključa minutu, a zatim ulijte temeljac. Neka se sve kuha desetak minuta, dok riža skoro pa gotova. 

3. Dodajte ostatak vina/vode, komadiće piletine i slanutak. Kuhajte srednjoj temperaturi dok piletina nije gotova te posolite. Ubacite u sir po želji i sve promiješajte kako biste dobili kremastu teksturu.

4. Dodajte papar po želji.

Brzo varivo od leće

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 2

Sastojci:

jedan bijeli luk, narezan

dvije žlice ulja

tri režnja češnjaka, sitno nasjeckano

2 mrkve, oguljene i narezane

100 grama gotove leće

jedan krumpir

povrtni temeljac 

(FOTO: Pixabay)

Upute: 

1. Zagrijte ulje u loncu i dodajte luk. Neka se prži dvije minute, a zatim ubacite češnjak i mrkve.

2. U lonac dodajte litru kipuće vode, leću i kocku temeljca te nasjeckani krumpir. Poklopijte loncem i pustite da se kuha na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. 

3. Maknite s vatre i dodajte peršin. Možete servirati uz dodatak kiselog vrhnja.

U ovo varivo možete po želji dodati i meso.

Recepte prenosimo s  BBC Food.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali