dobre ideje /

Za kraj ljeta: Ukusni recepti s omiljenim tikvicama

Jednostavni recepti za svako doba godine sa svježim povrćem i tjesteninom, a gotovi su samo za 20 minuta. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijte nove recepte

VOYO logo
VOYO logo

Rajčica, tjestenina i piletina

Sastojci:

200 grama tjestenine 

400 grama pilećih prsa, izrezani na komadiće

1/4 šalice pesta od bosiljka

2 režnja češnjaka, usitnjenog

1 tikvica, narezana komade

1 velika rajčica, izrezana na komade

(Foto: Thinkstock)

Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti

Priprema: 

1. Zagrijte tavu i dodajte piletinu i pesto. Pirjajte desetak minuta i miješajte dok piletina ne izgubi ružičastu boju u sredini. Izvadite piletinu iz tave.

2. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite.  3. U istoj tavi gdje ste pripremali piletinu dodajte malo ulja, češnjak i tikvice; po želji začinite solju i paprom. Kuhajte i miješajte 5 minuta. Dodajte rajčicu, poklopite i kuhajte oko 3 minute ili dok rajčica i tikvice ne budu gotovi.  Zatim dodajte kuhanu tjesteninu i piletinu i promiješajte. Servirajte toplo.

Dobar tek!

Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka

Tuna, tjestenina i tikvice

Sastojci: 

2 1/4 šalice tjestenine

žlica biljnog ili maslinovog ulja

1 glavica isjeckanog luka

1 režanj češnjaka, usitnjeni

1 tikvica, narezana

450 grama tune izrezane na komadiće

1 konzerva pelata rajčice

1 žlica kapara

1 konzerva umaka od rajčice

naribani parmezan

(Foto: Pixabay)

Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zatim je ocijedite i pokrijete kako bi bila topla.

2. U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte 3 do 4 minute te dodajte češnjak i tikvice. Zatim tunu i pirjajte 2 do 3 minute dok ne dobije smeđu boju. Dodajte rajčice, umak od rajčica kapare i pirjajte oko minute dok se namirnice ne povežu. Smanjite temperaturu i kuhajte još nekoliko minuta. 

3. Na tanjur stavite tjesteninu, a na vrhu dodajte umak od tune i parmezan

Dobar tek!

Jesu li rajčice dobre za vas i koliko ih dnevno smijete pojesti?

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali