
Za kraj ljeta: Ukusni recepti s omiljenim tikvicama

Rajčica, tjestenina i piletina
Sastojci:
200 grama tjestenine
400 grama pilećih prsa, izrezani na komadiće
1/4 šalice pesta od bosiljka
2 režnja češnjaka, usitnjenog
1 tikvica, narezana komade
1 velika rajčica, izrezana na komade
(
Tri jednostavna i fina recepta s tikvicama koji će vas oduševiti
Priprema:
1. Zagrijte tavu i dodajte piletinu i pesto. Pirjajte desetak minuta i miješajte dok piletina ne izgubi ružičastu boju u sredini. Izvadite piletinu iz tave.
2. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i ocijedite.
Dobar tek!
Jednostavni popečci od tikvica s umakom od jogurta i češnjaka
Tuna, tjestenina i tikvice
Sastojci:
2 1/4 šalice tjestenine
žlica biljnog ili maslinovog ulja
1 glavica isjeckanog luka
1 režanj češnjaka, usitnjeni
1 tikvica, narezana
450 grama tune izrezane na komadiće
1 konzerva pelata rajčice
1 žlica kapara
1 konzerva umaka od rajčice
naribani parmezan
(
Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Zatim je ocijedite i pokrijete kako bi bila topla.
2. U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj temperaturi. Dodajte luk i pirjajte 3 do 4 minute te dodajte češnjak i tikvice. Zatim tunu i pirjajte 2 do 3 minute dok ne dobije smeđu boju. Dodajte rajčice, umak od rajčica kapare i pirjajte oko minute dok se namirnice ne povežu. Smanjite temperaturu i kuhajte još nekoliko minuta.
3. Na tanjur stavite tjesteninu, a na vrhu dodajte umak od tune i parmezan.
Dobar tek!
Jesu li rajčice dobre za vas i koliko ih dnevno smijete pojesti?


















