Neobično i fino /

Za hladne dane: juha od kobasice i tikvica

Ima li što bolje od tople juhice kad je vani hladno...Ako ubacite i kobasicu, iznenadit ćete se

VOYO logo
VOYO logo

Broj osoba: 4

Sastojci

450 grama kobasice po vašem izboru (najčešće se stavlja bratwurst)

650 grama tikvica (narezane na komade od otprilike 2.5 cm)

200 grama smeđe, skuhane riže

1 litra pilećeg temeljca

1 srednji luk

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

1. Ulijte malo maslinovog ulja u doboki lonac i stavite na srednju vatru. Kad je ulje toplo, dodajte kobasicu i pržite dok nije smeđa s obje strane.

2. Izvadite kobasicu i narežite ju. Za to vrijeme, ubacite luk i malo soli i pržite u istom loncu, povremeno miješajući, dok ne postane mekan i proziran.

3. Dodajte tikvicu, pokrijte i kuhajte otprilike 5 minuta.

4. Maknite poklopac, vratite narezanu kobasicu u lonac i još ju malo popržite. Umiješajte rižu, neka se i ona malo prži na ulju, nakon čega dodajte pileći temeljac i pojačajte vatru.

5. Dok juha kuha, povremeno promiješajte. Po potrebi dodajte soli i papra.

Umjesto tikvice, možete staviti krumpir, grah, grašak. Ako ste prije skuhali kobsicu, samo ju narežite ui ubacite, te preskočite prvi korak.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali