Veganska prehrana /

Kako se priprema veganski sushi?

Jeste li znali da možete pripremiti veganski sushi u vlastitoj kuhinji? Donosimo što je veganska prehrana i kako se priprema veganski sushi kod kuće.

VOYO logo
VOYO logo

Veganska prehrana je način prehrane koji se temelji na biljnim namirnicama, bez upotrebe bilo koje hrane životinjskog podrijetla. To uključuje meso, mliječne proizvode, jaja, med i drugo. Veganska prehrana je postala sve popularnija zbog svojih brojnih zdravstvenih i ekoloških prednosti. Sushi je japansko jelo koje se tradicionalno priprema s sirovom ribom, ali postoje veganske varijante koje koriste razne biljne sastojke.

Sastojci potrebni da se pripremi veganski sushi su:

400g riže za sushi

750ml vode

50ml rižinog octa

25g šećera

1 žličica soli

1 mala mrkva, narezana na tanke trake

1 mali krastavac, narezan na tanke trake

1/2 avokada, narezan na tanke trake

4 listova nori alge

Kada pripremate veganski sushi najprije u posudu stavite rižu i dodajte vodu. Kuhajte dok ne zavrije, a zatim smanjite vatru na najnižu moguću razinu i pokrijte posudu. Kuhajte oko 18-20 minuta ili dok se voda ne apsorbira. U međuvremenu, kombinirajte rižin ocat, šećer i sol u maloj zdjelici i zagrijte na štednjaku dok se šećer i sol ne rastope. Kada je riža kuhana, dodajte smjesu octa, šećera i soli u rižu i dobro promiješajte.

Na radnu površinu stavite list nori alge s glatkim dijelom prema dolje. Ravnomjerno rasporedite rižu na nori listu, ostavljajući malo prostora na vrhu. Na vrh riže stavite trake mrkve, krastavca i avokada. Pomoću alge pažljivo uvijte sushi u rolnicu i pritisnite lagano da se sastojci drže zajedno. Ponovite postupak za ostale listove nori alge i sastojke. Prije posluživanja, rolice sushija narežite na manje komade. Veganski sushi već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali