Kulinarstvo /

Ukusna i jednostavna piletina s mrkvom za hranjiv obrok

Piletina s mrkvom je klasična kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode. Donosimo jednostavan recept za piletinu s mrkvom.

VOYO logo
VOYO logo

Ovaj recept za pirjanu piletinu s mrkvom i krumpirom spaja pečene pileće batake i mekano povrće u jednom jelu koje čini jednostavnu i hranjivu večeru. Kompletan obrok s proteinima, škrobom i povrćem priprema se u jednom loncu, što znači da nema puno nereda nakon večere.

Sastojci za piletinu s mrkvom su:

4 pileća batka

sol i svježe mljeveni papar, po ukusu

1 žlica maslinovog ulja

1 glavica luka, sitno nasjeckana

4 zlatna krumpira, izrezana na komade od 5 cm

6 mrkvi, oguljenih i narezanih na ploške

1 žličica dimljene paprike

1 žlica višenamjenskog brašna

350 ml pilećeg temeljca

60 ml bijelog vina

2 žličice mljevenog svježeg timijana

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Kada pripremate piletinu s mrkvom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Piletinu obilno začinite solju i paprom. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte piletinu i pecite dok ne porumeni, oko 4-6 minuta sa svake strane. Prebacite piletinu na tanjur. Dodajte luk u tavu i promiješajte. Dodajte krumpir i mrkvu. Pospite luk i mrkvu soli i paprom i pirjajte dok povrće ne počne smeđiti, oko 5 minuta. Dodajte brašno i promiješajte. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari.

Dodajte pileći temeljac i dimljenu papriku. Vratite piletinu u tavu i pustite da prokuha. Pokrijte posudu, stavite u pećnicu i pecite 40 minuta, odnosno dok se piletina i povrće ne ispeku. Umiješajte majčinu dušicu, kušajte i prilagodite začine. Pospite nasjeckanim peršinom, pa poslužite. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali