
Ugrijte se uz sočan i gust krumpir gulaš sa svinjetinom

Ovaj recept za krumpir gulaš sa svinjetinom je savršen za hladne jesenske i zimske dane. Sastojci koji se koriste za pripremu ovog krumpir gulaša sa svinjetinom su osnovni i jeftini, poput svinjetine, krumpira, luka, paprike i paprike u prahu. Krumpir gulaš sa svinjetinom gotov je za manje od 2 sata.
Sastojci za krumpir gulaš sa svinjetinom su:
500 g svinjskog mesa
1 žlica svinjske masti
5 srednjih glavica luka
3 srednje mrkve
3-4 lista lovora
1 i pol žličica slatke paprike u prahu
½ žličice ljute paprike u prahu
½ žličice sušenog ružmarina
1 žličica sušenog origana
250 goveđeg temeljca
250 vruće vode
500 g krumpira
2 crvene paprike
Sol i papar, po ukusu
Kada pripremate krumpir gulaš sa svinjetinom najprije svinjsko meso narežite na male kockice i osušite kuhinjskim papirom. Zagrijte oko ⅓ svinjske masti u širokoj posudi s debelim dnom ili dubokoj tavi. Pržite svinjetinu u serijama dok ne porumeni. Izvadite meso iz tave i dodajte preostalu mast, luk i mrkvu. Stružite dno posude dok miješate luk i kuhajte luk dok ne dobije lijepu boju i omekša, oko 5-6 minuta. Dodajte lovor, obje vrste paprike u prahu i sušeno začinsko bilje. Dobro miješajte oko jedne minute.
Svinjske kockice vratite u lonac. Dodajte temeljac i vruću vodu. Poklopite lonac, zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta. U međuvremenu ogulite i narežite krumpir na veće komade. Paprike narežite na ploške. Dodajte oboje u lonac, poklopite ostavljajući mali otvor otvorenim i nastavite pirjati svinjski gulaš oko 45-50 minuta ili dok krumpir ne omekša, a meso bude vrlo mekano. Ne zaboravite povremeno promiješati i dodati malo vode ako vam se svinjski paprikaš čini presuh. Okus dotjerajte svježe mljevenim crnim paprom i po potrebi dodajte malo soli. Krumpir gulaš sa svinjetinom već je gotov i spreman je za posluživanje. Dobar tek!




![[KVIZ] Jesi li pravi stručnjak za rodbinske veze?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/23/1328133/H-0d1b38f5-86e7-41db-9f8f-f2e249aa2071-550.webp?1753260954)








