Kuharica /

Ugrijte se uz sočan i gust krumpir gulaš sa svinjetinom

Volite jesti gulaš ali nemate ideja za recept? Ovaj recept za krumpir gulaš sa svinjetinom će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema ukusan krumpir gulaš sa svinjetinom.

VOYO logo
VOYO logo

Ovaj recept za krumpir gulaš sa svinjetinom je savršen za hladne jesenske i zimske dane. Sastojci koji se koriste za pripremu ovog krumpir gulaša sa svinjetinom su osnovni i jeftini, poput svinjetine, krumpira, luka, paprike i paprike u prahu. Krumpir gulaš sa svinjetinom gotov je za manje od 2 sata.

Sastojci za krumpir gulaš sa svinjetinom su:

500 g svinjskog mesa

1 žlica svinjske masti

5 srednjih glavica luka

3 srednje mrkve

3-4 lista lovora

1 i pol žličica slatke paprike u prahu

½ žličice ljute paprike u prahu

½ žličice sušenog ružmarina

1 žličica sušenog origana

250 goveđeg temeljca

250 vruće vode

500 g krumpira

2 crvene paprike

Sol i papar, po ukusu

Kada pripremate krumpir gulaš sa svinjetinom najprije svinjsko meso narežite na male kockice i osušite kuhinjskim papirom. Zagrijte oko ⅓ svinjske masti u širokoj posudi s debelim dnom ili dubokoj tavi. Pržite svinjetinu u serijama dok ne porumeni. Izvadite meso iz tave i dodajte preostalu mast, luk i mrkvu. Stružite dno posude dok miješate luk i kuhajte luk dok ne dobije lijepu boju i omekša, oko 5-6 minuta. Dodajte lovor, obje vrste paprike u prahu i sušeno začinsko bilje. Dobro miješajte oko jedne minute.

Svinjske kockice vratite u lonac. Dodajte temeljac i vruću vodu. Poklopite lonac, zakuhajte, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta. U međuvremenu ogulite i narežite krumpir na veće komade. Paprike narežite na ploške. Dodajte oboje u lonac, poklopite ostavljajući mali otvor otvorenim i nastavite pirjati svinjski gulaš oko 45-50 minuta ili dok krumpir ne omekša, a meso bude vrlo mekano. Ne zaboravite povremeno promiješati i dodati malo vode ako vam se svinjski paprikaš čini presuh. Okus dotjerajte svježe mljevenim crnim paprom i po potrebi dodajte malo soli. Krumpir gulaš sa svinjetinom već je gotov i spreman je za posluživanje. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali