
Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način

Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način jelo je koje je vrlo zasitno, poslužite ga kao glavno jelo. Umak od vrhnja i pancete i to na mediteranski način odličan je izbor za umak za tjesteninu.
Ovo jelo priprema se jednostavno, a gotovo je za samo pola sata.
Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način sastojci:
40 dkg tjestenine
4 dcl vrhnja za kuhanje
4 dkg pancete
6 dkg maslaca
2 dkg umaka pesto geneovese
češanj češnjaka
muškatni oraščić
mediteranska mješavina začina
sol
papar
Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Pržite kratko na tavi pancetu narezanu na trakice. Dodajte vrhnje za kuhanje i malo maslaca. Pržite dok se maslac ne rastopi uz miješanje.
Umiješajte parmezan i kada se sir otopi promiješajte sve zajedno i dodajte protisnuti češanj češnjaka.
Dobiveni umak prelijte preko tjestneine i ukrasite peršinom. Tjestenina s vrhnjem i pancetom na mediteranski način je gotova i možete ju poslužiti kao glavno jelo.


















