
Tjestenina s gljivama u vrhnju

Tjestenina s gljivama u vrhnju jedan je od načina kako možete pripremiti tjesteninu. Gljive u umaku dat će posebnu notu tjestenini i ovo jelo će vas oduševiti.
Priprema jela je jednostavna, a gotovo je za samo pola sata.
Tjestenina s gljivama u vrhnju sastojci:
40 dkg tjestenine
10 dkg maslaca
2 dcl vrhnja za kuhanje
3 dkg sušenih gljiva
3 mlada luka
sol
papar
Tjestenina s gljivama u vrhnju priprema:
Gljive namočite u vodi, a tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.
Na maslacu pržite nakon 10-ak minuta gljive i posolite ih. Nakon što ste kratko pirjajli gljive dodajte mladi luk narezan na kolutove. Sve posolite i začinite s paprom.
Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte je na gljive i luk. Dobro izmiješajte, ulijte vrhnje za kuhanje. Tjestenina s gljivama u vrhnju je gotova i spremna je za posluživanje.


















