Jelo bez mesa /

Tjestenina s gljivama u vrhnju

Kako pripremiti tjesteninu? Jeste li pobali kombinaciju tjestenine s gljivama u umaku?

VOYO logo
VOYO logo

Tjestenina s gljivama u vrhnju jedan je od načina kako možete pripremiti tjesteninu. Gljive u umaku dat će posebnu notu tjestenini i ovo jelo će vas oduševiti.

Priprema jela je jednostavna, a gotovo je za samo pola sata.

Tjestenina s gljivama u vrhnju sastojci:

40 dkg tjestenine

10 dkg maslaca

2 dcl vrhnja za kuhanje

3 dkg sušenih gljiva

3 mlada luka

sol

papar

Tjestenina s gljivama u vrhnju priprema:

Gljive namočite u vodi, a tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Na maslacu pržite nakon 10-ak minuta gljive i posolite ih. Nakon što ste kratko pirjajli gljive dodajte mladi luk narezan na kolutove. Sve posolite i začinite s paprom.

Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte je na gljive i luk. Dobro izmiješajte, ulijte vrhnje za kuhanje. Tjestenina s gljivama u vrhnju je gotova i spremna je za posluživanje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali