
Tjestenina ne mora biti najgori neprijatelj linije: Ova tri zdrava recepta oduševit će nepce

Tortellini s pestom i pečenim povrćem
Sastojci:
tikvice
crvena i zelena paprika
luk
gljive (šampinjoni)
cherry rajčice
svježi špinat
svježi pesto
češnjak
maslinovo ulje
parmezan
Uputa:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Stavite narezano povrće (sve osim rajčica i češnjaka) u protvan i prelijte maslinovih ulje te dodajte sol i papar. Pecite 10 minuta.
3. Izvadite i dodajte rajčice i češnjak. Pecite još nekoliko minuta, a zatim ubacite špinat i pecite dvije minute.
4. Dodajte povrće u skuhane tortelline i prelijte pestom (može biti kupovni ili svježi).
Poslužite toplo i dodajte parmezan po želji.
Recept donosi Cooking Classy.
Kremasta tjestenina od pečene paprike
Sastojci:
dvije velike crvene paprike
2 žlice ulja
4 režnja češnjaka
mljeveni papar i sol
150 mililitara bademovog mlijeka, nezaslađenog
crvena paprika u prahu
žlica brašna ili blendane zobene pahuljice kao zgušnjivač
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva i pecite paprike 20 minuta. Kad ih izvadite prekrijte ih folijom i pustite 10 minua kako bi se naparaile. Izvadite sjemenke i ogulite kožu.
2. Skuhajte tjesteninu po želji, najbolje integralnu.
3. Dok se paprike peku, u velikoj tavi pirjajte luk i češnjak u maslinovom ulju, otprilike 4 minute. Dodajte sol i papar te promiješajte. Maknite s vatre.
4. U mikser dodajte pečene paprike, bademovo mlijeko, prah crvene paprike izgušnjivač po izboru. Dodajte papar i sol po želji.
5. Miksajte dok smjesa ne dobije kremastu teksturu, a zatim prilagodite začine kako vam odgovara. Možete dodati više začina jer će tjestenina to blanasirati.
6. Dodajte u skuhanu tjesteninu i na laganoj vatri miješajte nekoliko minuta.
Poslužite s parmezanom i bosiljkom.
Recept donosi Minimalist Baker.
Pureći bolonjez s manje masnoća
Sastojci:
400 grama mljevene puretine
dvije žlice maslinovog ulja
veliki luk
jedna velika mrkva
tri celera
250 grama gljiva
pasirana rajčica
400 grama pasirane rajčice
400 mililitara kokošjeg temeljca
integralna tjestenina
Upute:
1. Zagrijte veliku tavu i u njoj pecite mljevenu puretinu dok ne posmeđi.
2. Dodajte ulje i pirjajte mrkvu, luk i celer otprilike 10 minuta. Ako se počne lijepiti, dodajte malo vode. Ubacite gljive i kuhajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte malo šećera i pasiranu rajčicu.
3. Dodajte pelate, kokošji temeljac i puretinu i začinite po želji (sol, papar, mješavina začina). Kuhajte još 10 minuta.
4. Pomiješajte sa kuhanom tjesteninom i dodajte svježi bosiljak.
Recept donosi BBC Good Food.


















