Nećete odoljeti /

Tjestenina ne mora biti najgori neprijatelj linije: Ova tri zdrava recepta oduševit će nepce

Tjestenina ne mora biti neprijatelj linije ako je pripremljena na pravi način. Iskoristite ove ukusne, a zdrave recepte i zadovoljtie želju za ugljikohidratima bez debljanja. Jela otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

VOYO logo
VOYO logo

Tortellini s pestom i pečenim povrćem

Sastojci: 

tikvice

crvena i zelena paprika

luk

gljive (šampinjoni)

cherry rajčice

svježi špinat

svježi pesto

češnjak

maslinovo ulje

parmezan

(FOTO: Pexels)

Uputa: 

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 

2. Stavite narezano povrće (sve osim rajčica i češnjaka) u protvan i prelijte maslinovih ulje te dodajte sol i papar. Pecite 10 minuta.

3. Izvadite i dodajte rajčice i češnjak. Pecite još nekoliko minuta, a zatim ubacite špinat i pecite dvije minute.

4. Dodajte povrće u skuhane tortelline i prelijte pestom (može biti kupovni ili svježi).

Poslužite toplo i dodajte parmezan po želji.

Recept donosi Cooking Classy.

Kremasta tjestenina od pečene paprike

Sastojci:

dvije velike crvene paprike

2 žlice ulja

4 režnja češnjaka

mljeveni papar i sol

150 mililitara bademovog mlijeka, nezaslađenog

crvena paprika u prahu

žlica brašna ili blendane zobene pahuljice kao zgušnjivač

(FOTO: Pexels)

Upute:

1. Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva i pecite paprike 20 minuta. Kad ih izvadite prekrijte ih folijom i pustite 10 minua kako bi se naparaile. Izvadite sjemenke i ogulite kožu. 

2. Skuhajte tjesteninu po želji, najbolje integralnu. 

3. Dok se paprike peku, u velikoj tavi pirjajte luk i češnjak u maslinovom ulju, otprilike 4 minute. Dodajte sol i papar te promiješajte. Maknite s vatre.

4. U mikser dodajte pečene paprike, bademovo mlijeko, prah crvene paprike izgušnjivač po izboru. Dodajte papar i sol po želji.

5. Miksajte dok smjesa ne dobije kremastu teksturu, a zatim prilagodite začine kako vam odgovara. Možete dodati više začina jer će tjestenina to blanasirati.

6. Dodajte u skuhanu tjesteninu i na laganoj vatri miješajte nekoliko minuta.

Poslužite s parmezanom i bosiljkom.

Recept donosi Minimalist Baker.

Pureći bolonjez s manje masnoća

Sastojci:

400 grama mljevene puretine

dvije žlice maslinovog ulja

veliki luk

jedna velika mrkva

tri celera

250 grama gljiva

pasirana rajčica

400 grama pasirane rajčice

400 mililitara kokošjeg temeljca

integralna tjestenina

(FOTO: Pexels)

Upute: 

1. Zagrijte veliku tavu i u njoj pecite mljevenu puretinu dok ne posmeđi.

2. Dodajte ulje i pirjajte mrkvu, luk i celer otprilike 10 minuta. Ako se počne lijepiti, dodajte malo vode. Ubacite gljive i kuhajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte malo šećera i pasiranu rajčicu.

3.  Dodajte pelate, kokošji temeljac i  puretinu i začinite po želji (sol, papar, mješavina začina). Kuhajte još 10 minuta.

4. Pomiješajte sa kuhanom tjesteninom i dodajte svježi bosiljak.

Recept donosi BBC Good Food.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali