Deserti /

Tart od jabuka odličan voćni desert za svaki dan

Volite jesti voćne kolače i ponestalo vam je ideja za recepte? Tart od jabuka je savršen za vas. Donosimo ukusan i jednostavan recept za tart od jabuka.

VOYO logo
VOYO logo

Tart od jabuka je ukusni desert koji se može pripremiti u bilo koje doba godine. Ovaj francuski kolač tradicionalno se sastoji od hrskave kore i sočnih jabuka. Sastojci potrebni da se pripremi tart od jabuka su:

1 paket lisnatog tijesta

4 srednje velike jabuke

1/4 šalice šećera

1 žlica cimeta

1 žličica vanilin šećera

1/4 šalice maslaca

2 žlice meda

1 žličica limunovog soka

Kako biste pripremili tart od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite jabuke, očistite ih od sjemenki i narežite na tanke kriške. Pomiješajte šećer, cimet i vanilin šećer u zdjeli i pospite smjesu po kriškama jabuka. Dobro promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi. Stavite maslac i med u tavu na srednje jakoj vatri i miješajte dok se maslac ne otopi. Dodajte limunov sok i miješajte još nekoliko sekundi.

Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvijte ga na pobrašnjenoj površini. Prebacite ga u okruglu posudu za pečenje i izbockajte ga vilicom. Nasjeckajte ostatak tijesta na trake i ostavite ga sa strane. Stavite jabuke u posudu s tijestom, ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Prelijte smjesom od maslaca i meda i poslažite preostale trake tijesta preko jabuka. Pecite tart od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite tart od jabuka iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Nakon 10 minuta tart od jabuka je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali