
Kako pripremiti ukusan i mekani svinjski but ispod peke?

Pečenje svinjskog buta ispod peke jednostavno je i bez stresa. Možete zapržiti svinjski file i ispeći ga ispod peke. Peka također zadržava toplinu pa se u njoj hrana kuha brže od kuhanja u loncu. Sastojci potrebni da se pripremi svinjski but ispod peke su:
svinjski but
temeljac od piletine
3 luka narezana na kriške
5 mrkvi narezane na kolutiće
1/2 kg krumpira
slatke paprike
kukuruzni škrob
češnjak u prahu
luk u prahu
mješavina začina prema želji (chilli)
sol
smeđi šećer
Kada pripremate svinjski but ispod peke najprije u maloj posudi pomiješajte češnjak u prahu, luk u prahu, mješavinu začina, sol i šećer kako biste napravili suhu smjesu. Stavite svinjski but u lim za pečenje i natrljajte ga začinima sa svih strana. Stavite svinjetinu u tavu na štednjaku.
Nakapajte maslinovo ulje na dno tave i pržite meso na srednjoj vatri sa svih strana. Narežite luk, mrkvu i krumpir i stavite u posudu ispod peke. Dobro promiješajte i pospite povrće s malo soli i začinima. Stavite svinjski but na povrće i pecite 30 minuta.
Svinjetinu izvadite i zamotajte u aluminijsku foliju. Posudu vratite ispod peke i pecite još sat vremena, dok se svinjski but ispod peke ne ispeče te poslužite. Dobar tek!













