Kulinarstvo /

Kako pripremiti ukusan i mekani svinjski but ispod peke?

Svinjski but ispod peke je jelo koje se priprema vrlo jednostavno. Pratite recept i saznajte kako se priprema sočni svinjski but ispod peke.

VOYO logo
VOYO logo

Pečenje svinjskog buta ispod peke jednostavno je i bez stresa. Možete zapržiti svinjski file i ispeći ga ispod peke. Peka također zadržava toplinu pa se u njoj hrana kuha brže od kuhanja u loncu. Sastojci potrebni da se pripremi svinjski but ispod peke su:

svinjski but

temeljac od piletine

3 luka narezana na kriške

5 mrkvi narezane na kolutiće

1/2 kg krumpira

slatke paprike

kukuruzni škrob

češnjak u prahu

luk u prahu

mješavina začina prema želji (chilli)

sol

smeđi šećer

Kada pripremate svinjski but ispod peke najprije u maloj posudi pomiješajte češnjak u prahu, luk u prahu, mješavinu začina, sol i šećer kako biste napravili suhu smjesu. Stavite svinjski but u lim za pečenje i natrljajte ga začinima sa svih strana. Stavite svinjetinu u tavu na štednjaku.

Nakapajte maslinovo ulje na dno tave i pržite meso na srednjoj vatri sa svih strana. Narežite luk, mrkvu i krumpir i stavite u posudu ispod peke. Dobro promiješajte i pospite povrće s malo soli i začinima. Stavite svinjski but na povrće i pecite 30 minuta.

Svinjetinu izvadite i zamotajte u aluminijsku foliju. Posudu vratite ispod peke i pecite još sat vremena, dok se svinjski but ispod peke ne ispeče te poslužite. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali