
Kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici?

Svinjska kremenadla je popularan odrezak od svinjskog mesa koji se najčešće priprema pečen u pećnici ili na roštilju. Ova svinjska kremenadla ima bogat i intenzivan okus zahvaljujući senfu i začinima koji se koriste u pripremi.
Sastojci potrebni da se pripremi svinjska kremenadla u pećnici su:
500 g mljevenog svinjskog mesa
1 jaje
1 luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
1 žlica senfa
1 žlica sjeckanog peršina
1 žličica soli
1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/2 šalice krušnih mrvica
1/4 šalice mlijeka
1/4 šalice kiselog vrhnja
2 žlice maslinovog ulja
Prvo što trebate učiniti kada pripremate svinjsku kremenadlu u pećnici je zagrijati pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte mljeveno svinjsko meso, jaje, nasjeckani luk, nasjeckani češnjak, senf, peršin, sol i crni papar. Dobro izmiješajte smjesu. Zatim dodajte krušne mrvice, mlijeko i kiselo vrhnje u smjesu te dobro promiješajte.
Oblikujte smjesu u pravokutnik i stavite ga u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem. Pecite svinjsku kremenadlu u pećnici 30-40 minuta dok ne postane zlatno smeđa i kuhana. Izvadite svinjsku kremenadlu iz pećnice, ostavite da se malo ohladi, a zatim je narežite na kriške i poslužite uz omiljeni prilog. Svinjsku kremenadlu možete možete poslužiti uz rižu, povrće ili salatu.













