Kulinarstvo /

Kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici?

U potrazi ste za jednostavnim receptom za nedjeljni ručak? Svinjska kremenadla u pećnici neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema svinjska kremenadla u pećnici.

VOYO logo
VOYO logo

Svinjska kremenadla je popularan odrezak od svinjskog mesa koji se najčešće priprema pečen u pećnici ili na roštilju. Ova svinjska kremenadla ima bogat i intenzivan okus zahvaljujući senfu i začinima koji se koriste u pripremi.

Sastojci potrebni da se pripremi svinjska kremenadla u pećnici su:

500 g mljevenog svinjskog mesa

1 jaje

1 luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, nasjeckana

1 žlica senfa

1 žlica sjeckanog peršina

1 žličica soli

1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra

1/2 šalice krušnih mrvica

1/4 šalice mlijeka

1/4 šalice kiselog vrhnja

2 žlice maslinovog ulja

Prvo što trebate učiniti kada pripremate svinjsku kremenadlu u pećnici je zagrijati pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte mljeveno svinjsko meso, jaje, nasjeckani luk, nasjeckani češnjak, senf, peršin, sol i crni papar. Dobro izmiješajte smjesu. Zatim dodajte krušne mrvice, mlijeko i kiselo vrhnje u smjesu te dobro promiješajte.

Oblikujte smjesu u pravokutnik i stavite ga u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem. Pecite svinjsku kremenadlu u pećnici 30-40 minuta dok ne postane zlatno smeđa i kuhana. Izvadite svinjsku kremenadlu iz pećnice, ostavite da se malo ohladi, a zatim je narežite na kriške i poslužite uz omiljeni prilog. Svinjsku kremenadlu možete možete poslužiti uz rižu, povrće ili salatu.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali