Kuharica /

Svinjetina u umaku od luka odličan izbor za glavno jelo

Tražite savršeni recept za obiteljski ručak? Svinjetina u umaku od luka je odličan izbor. Donosimo ukusan recept za svinjetinu u umaku od luka.

VOYO logo
VOYO logo

Svinjetina je meso koje se može pripremiti na razne načine, a umak od luka daje joj neodoljivu aromu i okus. Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je ukusna i sočna svinjetina u bogatom umaku od luka. Sastojci potrebni da se pripremi svinjetina u umaku od luka su:

4 svinjska kotleta

2 velika luka, narezana na kriške

2 češnja češnjaka, usitnjena

1 žlica maslaca

1 žlica ulja

1 žličica soli

1/2 žličice papra

1/2 žličice sušenog timijana

1 šalica pilećeg temeljca

1/2 šalice vrhnja za kuhanje

2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog

Kako biste pripremili svinjetinu u umaku od luka najprije zagrijte maslac i ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte narezani luk i češnjak i pržite dok ne postanu mekani. U međuvremenu posolite i popaprite kotlete s obje strane. Dodajte kotlete u tavu i pržite dok ne postanu smeđe sa svake strane. Dodajte timijan, pileći temeljac i vrhnje za kuhanje. Smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 10-15 minuta. Ovaj recept za svinjetinu u umaku od luka već je gotov. Poslužite svinjetinu prelivenu umakom od luka, posipanu svježim peršinom. Ovaj ukusni recept za svinjetinu u umaku od luka je idealan za posebne prigode ili kada želite impresionirati svoje goste svojim kulinarskim vještinama.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali