
Smrznute višnje i lisnato tijesto

Desert sa smrznutim višnjama i lisnatim tijestom savršen je način uživanja u višnjama tijekom cijele godine. Ovaj recept za smrznute višnje i lisnato tijesto može se i nazivati mini pite od višanja. Sastojci potrebni da se pripreme smrznute višnje i lisnato tijesto:
2 lista lisnatog tijesta
1 veliko jaje umućeno s 2 žličice mlijeka
Šećer
1 i pol žlica kukuruznog škroba
1 i pol žlica vode, sobne temperature
500 grama smrznutih višnji, odmrznutih i očišćenih
100 grama granuliranog šećera
1 žličica svježeg soka od limuna
1/8 žličice soli
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Kako biste pripremili ovaj ukusni recept za smrznute višnje i lisnato tijesto najprije napravite nadjev. Pomiješajte kukuruzni škrob i vodu u maloj posudi dok se ne sjedine te stavite na stranu. U srednje velikoj tavi pomiješajte višnje, šećer, limunov sok i sol. Povremeno miješajući kuhačom, kuhajte na srednje jakoj vatri dok višnje ne počnu puštati sok, oko 4-6 minuta. Umiješajte smjesu kukuruznog škroba, a zatim pustite da zavrije uz često miješanje. Kad zavrije, maknite s vatre pa umiješajte vaniliju. Ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate smrznute višnje i lisnato tijesto je obložiti lim papirom za pečenje. Na lagano pobrašnjenu površinu rasporedite jedan list tijesta. Oštrim nožem izrežite tijesto na 6 pravokutnika. Prebacite 3 pravokutnika na pripremljeni lim za pečenje. Kistom za tijesto premažite rubove donjih pravokutnika otopinom od jaja. Na svaki od 3 pravokutnika žlicom stavite 2-3 žlice ohlađene smjese od višanja. Stavite ostale pravokutnike preko nadjeva od višanja, poravnajte rubove najbolje što možete. Zarežite 2-3 proreza na vrhu za otvore za zrak. Pecite smrznute višnje i lisnato tijesto 30-35 minuta ili dok vrhovi ne porumene. Poslužite lisnato tijesto i smrznute višnje dok je toplo. Dobar tek!













