ZA PRSTE POLIZATI! /

Ovoj slastici Christian Dior nije mogao odoljeti: Napravite i vi Pompadour tortu

Christian Dior je osim mode, obožavao i hranu, osobito Pompadour tortu koja kombinira bogate slojeve čokolade i badema, stvarajući raskošan i dekadentan okus koji zadovoljava svako nepce

VOYO logo
VOYO logo

Francuski modni dizajner Christian Dior je, osim po modnoj kući "Dior", poznat i po hrani koju je obožavao. Osim što je bio svjetska modna ikona, bio je i pravi gurman u srcu.

Pompadour torta jednostavna je za pripremu, a istovremeno izgleda impresivno, što je čini savršenim izborom za posebne prigode.

Recept za Pompadour tortu

Pompadour torta savršeno balansira teksture, s kremastim i hrskavim elementima, pružajući jedinstveno i nezaboravno iskustvo svakom zalogaju.

Sastojci:

250 g čokolade

250 g maslaca

200 g šećera

4 jaja

1 žlica brašna

30 g maslaca

Priprema:

Rastopite čokoladu u malo vode, a zatim i maslac, pa ih ostavite na toplom štednjaku. Promiješajte otopljenu čokoladu sa šećerom, otopljenim maslacem, jajima i brašnom. Dobivenu smjesu izlijte u kalup namazan maslacem i pecite 40 do 45 minuta na 180 Celzijeva stupnjeva. Kada kolač izvadite iz pećnice ostavite ga da se ohladi pa tek onda izvadite iz kalupa. Poslužite sljedeći dan, pomiješano s kremom.

Krema:

6 žumanjaka

1/2 l mlijeka

150 g šećera

prstohvat soli

1 štapić vanilije

Priprema:

Pomiješajte žumanjke, šećer i sol, a u loncu zakuhajte mlijeko u koje ste dodali štapić vanilije. Mlijeko lagano ulijevajte u smjesu od žumanjaka uz stalno miješanje. Zatim uzmite lonac i kuhajte kremu na laganoj vatri pazeći da ne zakipi, nego da se samo zgusne. Nakon toga ga prelijte u drugu posudu i stavite u posudu u koju ste dodali kockice leda te još malo mutite dok ne postane pjenasto i svijetlo. Na kraju kremu ostavite preko noći u hladnjaku, piše Tatler.

POGLEDAJTE VIDEO: Mentol torta: desert za prste polizati

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali