
Recept slavne kuharice i špijunke u Drugom svjetskom ratu za idealnu krumpir salatu

Špijunka u Drugom svjetskom ratu, prva žena koju je
Child je od salate napravila matematiku, a ekscentrični karakter vinuo je njene recepte u sam vrh gastronomije, u kojoj su tada dominirali muškarcima.
Američke su se obiteljske večeri, zahvaljujući njoj,
transfomirale i objeručke prihvatile elemente francuske kuhinje u
koju je Child bila zaljubljena. Međutim, bez obzira na
A sada ćete i vi naučiti.
Za poznatu krumpir salatu po uzoru na Juliu Child trebat će vam:
600 grama kuhanih krumpira
2 žlice mljevenog luka srebrenca
sol i bijeli papar
50 ml kokošjeg temeljca
1,5 žlica vinskog octa
sjeckani peršin
3 žlice maslinovog ulja
Ogulite krumpire, a Child je tvrdila da ih morate prerezati po dužini, ako su okrugli i debeljuškasti.Kako ih gulite tako ih stavljajte u posudu s vodom kako bi izbjegli obezbojenje. Najbolje ih je staviti kuhati unutar pola sata kako krumpiri ne bi posivili.
Stavite ih u lonac s vodom i dodajte sol te pustite da krčka, dok ne postanu lagano mekši, a redovito ih provjeravajte.
Julia je i sama govorila: "Nedovoljno kuhani krumpiri su zastrašujući, a pretjerano kuhani krumpirići će se raspasti."
Kada su kuhani, bacite vodu ili je iskoristite za kuhanje juhe, a Child je to posebno voljela raditi. Krumpire pokrije i pustite ih da otvrdnu na 3 do 4 minute, ali nikako više od 5.
Zatim otkrijte krumpire i začinitite ih, a najbitnije je da to napravite dok su topli kako bi se okusi stopili. Prebacite ih u veću posudu i dodajte bijeli luk, vinski ocat, sjeckani peršin i pustite da se natope 10 minuta, a promiješajte ih nekoliko puta.
Na kraju dodajte još začina i malo ulja po želji te pustite salatu da odstoji pola sata prije serviranja.
Pesto genovese: jednostavan za napraviti, jako zdrav za pojesti i savršen za ljetne vrućine
Savršena kombinacija i zdrava poslastica: dinja, avokado, orasi i med
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















