Kuharica /

Recept kako pripremiti ukusan sekeli gulaš

Kombinacija kiselog zelja i mesa daje odlično glavno jelo - sekeli gulaš. Donosimo recept kako pripremiti ukusan sekeli gulas.

VOYO logo
VOYO logo

Kiselo zelje namirnica je koja se najviše koristi u hladnim, zimskim danima. Međutim, kiselo zelje je dostupno tijekom cijele godine i zato nema razloga da ne napravite sekeli gulaš i u ljetnim mjesecima. Donosimo recept kako pripremiti ukusan sekeli gulas.

Sastojci za sekeli gulaš:

1/2 kg goveđeg ili svinjskog mesa

1 kg kiselog zelja

glavica luka

2 češnja češnjaka

žlica rajčice

2 srednje velike mrkve

sol

papar

1 lovorov list

2,5 dcl vode ili temeljca

Kako pripremiti ukusan sekeli gulaš:

Na ulju dinstajte luk i čepnjak. Dodajte meso narezano na kockice i začinite ga sa soli. Nakon 15-ak minuta dodajte kiselo zelje. Dodajte mrkvu i podlijte s temeljcem. Dodajte lovorov list i žlicu koncentrata rajčice. Sve zajedno dinstajte oko 30 minuta.

Na kraju začinite sa soli i paprom prema želji. Sekeli gulaš je gotov i spreman odmah za posluživanje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali