Aperitiv /

Razlika između likera i rakije

U Hrvatskoj je rakija mnogo toga, delicija, umjetnost, zabava i lijek. Koja je glavna razlika između likera i rakije?

VOYO logo
VOYO logo

Likeri i rakije alkoholna su pića koja se najčešće piju prije jela kao aperitiv. Likeri su za razliku od rakije slađi, ali koja je osnovna razlika između likera i rakije.

Osnovna razlika između likera i rakije je postotak alkohola. Rakija ima 30-40% alkohola, a liker samo 18-20%.

Likeri koriste rakiju kao bazu. To je obično lozovača jer ima najneutralniji okus od svih rakija. Priprema likera je jednostavna, dovoljna vam je staklenka, voće, šećer i rakija. Stavite u staklenku voće prema izboru, pospijte sa šećerom i ulijte rakiju. Zaklopite i ostavite na toplo mjesto, najbolje je na sunce. Nakom mjesec do dva procijedite i liker ulijte u staklene boce.

Postoje likeri od oraha, višanja, rogača, meda, borovnica... S obzirom da se likeri rade na bazi rakije imaju veliki postotak alkohola, ali znatno manji nego rakija.

Glavna razlika između likera i rakije je u postotku alkohola.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali