Kulinarstvo /

kako se priprema domaća ragu juha?

Želite pripremiti zdravu i ukusnu juhu? Ragu juha je najbolji izbor za vas. Saznajte što je ragu juha i kako se priprema ragu juha.

VOYO logo
VOYO logo

Ragu juha je bogata i ukusna juha koja sadrži sastojke poput povrća, mesa, tjestenine i rajčice. Ova juha, koja potječe iz Italije, popularna je širom svijeta, a njezin jedinstveni okus i tekstura čine je idealnim izborom za tople zimske dane.

Sastojci potrebni da se pripremi domaća ragu juha su:

500 g svinjskog mesa, nasjeckanog na male komadiće

1 srednje velika mrkva, narezana na kockice

1 srednje veliki luk, sjeckani

3 češnja češnjaka, usitnjena

200 grama tjestenine po izboru

800 g konzervirane rajčice

1 žlica maslinovog ulja

1 žlica svježeg bosiljka, sjeckanog

1 žličica soli

1/2 žličice crnog papra

Kako biste pripremili domaću ragu juhu najprije zagrijte maslinovo ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane mekan. Dodajte narezanu mrkvu i nastavite pirjati dok mrkva ne omekša. Dodajte narezano svinjsko meso u posudu i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe. Dodajte rajčice i začine te dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i kuhajte juhu oko 30 minuta, dok se svi sastojci ne sjedine i ragu juha postane bogatog okusa.

U drugoj posudi skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada je tjestenina kuhana, ocijedite ju i dodajte u posudu s juhom. Miješajte tjesteninu s juhom dok se potpuno ne sjedine. Ragu juha već je gotova. Poslužite ragu juhu vruću, ukrašenu svježim bosiljkom i parmezanom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali