
Pripremite sočnu jesensku pitu od krušaka i jabuka

Ova pita od krušaka i jabuka stvarno govori donosi jesenski ugođaj. Kada je riječ o vrsti jabuka i krušaka, najbolje je koristiti čvrsto, ali ne pretvrdo voće. Voće ne morate guliti, ali ako ogulite jabuke, tada je najbolje oguliti i kruške.
Sastojci za pitu od krušaka i jabuka su:
Tijesto za pitu s duplim korama
3 srednje zrele kruške, oguljene i tanko narezane
3 srednje jabuke, oguljene i tanko narezane
240 grama šećera, podijeljeno
1 žličica soka od limuna
1 žličica mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
3 žlice maslaca
1 žličica punomasnog mlijeka
Kada želite pripremiti pitu od krušaka i jabuka najprije obložite tanjur za pitu s donjim tijestom te odrežite višak. U velikoj zdjeli pomiješajte kruške, jabuke, 230 grama šećera, limunov sok, cimet i muškatni oraščić. Prebacite smjesu na koru i pokapajte maslacem. Razvaljajte preostalo tijesto da stane na vrh pite i izrežite proreze u tijestu. Po želji dodajte ukrasne izreze. Premažite mlijekom i pospite preostalim šećerom. Rubove labavo prekrijte folijom. Pecite pitu od krušaka i jabuka na 175°C oko 30 minuta. Uklonite foliju i pecite 30-35 minuta duže ili dok korica ne porumeni. Ohladite pitu od krušaka i jabuka na rešetki prije posluživanja. Dobar tek!


















