Kuharica /

Kako se priprema ukusna piletina iz friteze?

U potrazi ste za novim načinom pripreme piletine? Piletina iz friteze neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema ukusna i sočna piletina iz friteze.

VOYO logo
VOYO logo

Hrskava, sočna i savršeno začinjena piletina iz friteze oduševit će sve koji ju kušaju.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusna i sočna piletina iz friteze su:

200 grama brašna

1 žlica suhe majčine dušice

1 žlica paprike

2 žličice soli

2 žličice češnjaka u prahu

1 žličica papra

1 veliko jaje

40 ml mlijeka

2 žlice soka od limuna

400 grama pilećih prsa

Ulje za prženje

U plitkoj zdjeli pomiješajte prvih 6 sastojaka. U posebnoj plitkoj posudi umutite jaja, mlijeko i limunov sok dok se ne sjedine. Umočite piletinu u mješavinu brašna da obložite sve strane te otresite višak brašna. Umočite piletinu u smjesu od jaja, pa opet u smjesu od brašna. U fritezi zagrijte ulje na 185°C. Pržite piletinu, nekoliko komada u isto vrijeme, dok koža piletine ne postane zlatnosmeđa i ne pusti sok, 6-10 minuta sa svake strane. Ocijediti piletinu iz friteze na papirnatim ubrusima te ponovite s ostatkom piletine i poslužite. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali