Morski specijaliteti /

Otvaranje kamenica - kako se otvaraju kamenice?

Kamenice su iznimno ukusno, no trebamo se malo potruditi kako bismo došli do najboljeg dijela. Kako se otvaraju kamenice?

VOYO logo
VOYO logo

Kamenice se jedu sirove, ali ih prije treba otvoriti. Pravilno otvaranje kamenica je važno kako ih ne biste oštetili. Kako se otvaraju kamenice?

Za otvaranje kamenica uzmite debelu kuhinjsku krpu, po potrebi je udvostručite. Ovo je vrlo važno kako biste zaštitili ruke. Držite kamenicu s ručnikom lijevom rukom. Koristeći nož za kamenice, postupno pritiskajte oko ljušture kamenice.

Kada nož uđe, posegnite ravno do kraja i napravite jedan čisti rez. Otvorite kamenicu, lagano isperite da uklonite sve eventualno slomljene komadiće ljuske.

Provjerite je li kamenica živa laganim bockanjem po usnama. Kamenica bi se trebala povući. Još jednom provjerite njen miris, kamenica bi trebala mirisati svježe i poput mora. Nemojte jesti ako kamenica loše miriše ili se ne povuče kada je bocnete.

Kamenice se jednostavno otvaraju, a mogu se jesti odmah sirove.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali