Kulinarstvo /

Otmjena zelena salata uz lazanje za potpuno glavno jelo

Tražite prilog uz lazanje? Ova zelena salata uz lazanje neće vas razočarati. Donosimo jednostavan recept za otmjenu salatu uz lazanje.

VOYO logo
VOYO logo

Talijanska sjeckana salata ne može biti jednostavnija za pripremu, a izvrsno se slaže sa vegetarijanskim ili klasičnim receptom za lazanje. Domaći talijanski preljev pokriva mješavinu rajčica, ljutike i parmezana. Osim toga, masline i papričice zaokružuju ovu salatu uz lazanje slanim i pikantnim notama.

Sastojci za salatu uz lazanje su:

Preljev:

2 žlice bijelog vinskog octa

2 žličice senfa

1 žličica šećera

1 češanj češnjaka, naribani

½ žličice sušenog origana, sušenog timijana i sušenog bosiljka

¼ žličice košer soli

6 žlica maslinovog ulja

Salata:

800 grama zelene salate

1 velika ljutika

1 krastavac, nasjeckan

120 grama cherry rajčica

120 grama zrelih zelenih maslina, prepolovljenih

120 grama narezanih papričica, blagih ili ljutih, po ukusu

60 grama naribanog parmezana

Kada pripremate salatu uz lazanje najprije pripremite preljev. U srednjoj posudi pomiješajte bijeli vinski ocat senf i šećer. Naribajte režanj češnjaka, zatim umutite zajedno s origanom, timijanom, bosiljkom i košer soli. Postupno umiješajte maslinovo ulje, dodajući 1 žlicu po žlicu i miješajući dok se ne sjedini te ostavite sa strane. Nasjeckajte zelenu salatu. Ljutiku tanko narežite. Ogulite i nasjeckajte krastavac. Rajčice i masline narežite na pola. Pomiješajte sve sastojke za salatu, uključujući preljev, da se sjedine. Salata uz lazanje već je gotova i spremna za posluživanje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali