
Otmjena zelena salata uz lazanje za potpuno glavno jelo

Talijanska sjeckana salata ne može biti jednostavnija za pripremu, a izvrsno se slaže sa vegetarijanskim ili klasičnim receptom za lazanje. Domaći talijanski preljev pokriva mješavinu rajčica, ljutike i parmezana. Osim toga, masline i papričice zaokružuju ovu salatu uz lazanje slanim i pikantnim notama.
Sastojci za salatu uz lazanje su:
Preljev:
2 žlice bijelog vinskog octa
2 žličice senfa
1 žličica šećera
1 češanj češnjaka, naribani
½ žličice sušenog origana, sušenog timijana i sušenog bosiljka
¼ žličice košer soli
6 žlica maslinovog ulja
Salata:
800 grama zelene salate
1 velika ljutika
1 krastavac, nasjeckan
120 grama cherry rajčica
120 grama zrelih zelenih maslina, prepolovljenih
120 grama narezanih papričica, blagih ili ljutih, po ukusu
60 grama naribanog parmezana
Kada pripremate salatu uz lazanje najprije pripremite preljev. U srednjoj posudi pomiješajte bijeli vinski ocat senf i šećer. Naribajte režanj češnjaka, zatim umutite zajedno s origanom, timijanom, bosiljkom i košer soli. Postupno umiješajte maslinovo ulje, dodajući 1 žlicu po žlicu i miješajući dok se ne sjedini te ostavite sa strane. Nasjeckajte zelenu salatu. Ljutiku tanko narežite. Ogulite i nasjeckajte krastavac. Rajčice i masline narežite na pola. Pomiješajte sve sastojke za salatu, uključujući preljev, da se sjedine. Salata uz lazanje već je gotova i spremna za posluživanje.







![[KVIZ] Koliko znaš o jagodama?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/05/1297453/H-70efdc70-a788-4b84-a61f-14030413e0f8-550.webp?1749114372)










