Ljetno povrće /

Okusi ljeta: Najjednostavniji recepti s tikvicama za prste polizati

Manje od pola sata, bez mučenja u kuhinji, a na stolu je genijalan obrok - naravno da su u pitanju recepti s tikvicama. Fine i jednostavne recepte otkrijte klikom na 'SLJEDEĆA'

VOYO logo
VOYO logo

Kremasta tjestenina s tikvicama i gljivama

(FOTO: Pexels)

Sastojci:

špageti

500 grama narezanih gljiva

dvije velike narezane tikvice

100 grama graška

dva režnja češnjaka

timijan

vrhnje i parmezan

Upute:

1. U veliki lonac stavite špagete, gljive, tikvice, grašak, timijan i vodu, dodajte sol i papar po želji

2. Pustite da sve proključa u nepoklopljenom loncu, a zatim kuhajte na niskoj temperaturi 8 do 10 minuta. Dodajte parmezan i vrhnje

'Špageti' od tikvica i kozica

(FOTO: Profimedia.hr)

Sastojci: 

4 tikvice srednje veličine

maslinovo ulje

500 grama kozica

3 režnja češnjaka

žličica crvene paprike

sok limunta

peršin, sol, papar, parmezan

Upute: 

1. Naribajte tikvice na trakice kao tjesteninu.

1. Zagrijte ulje na tavi. Dodajte kozice, češnjak i crvenu papriku i pirjajte oko četiri minute.

2. Dodajte limunov sok, sol i papar te dodajte tikvice i vrhnje. Promiješajte sve i servirajte posuto parmezanom.

Snack od tikvica

(FOTO: Thinkstock)

Sastojci:

maslinovo ulje

tri tikvice narezane na deblje ploške

salsa (domaća ili  kupovna)

sitno nasjeckana mozzarella

nasjeckana domaća kobasica/pršut ili šunka po izboru

talijanski začini

Upute:

Zagrijte pećnicu

Zagrijte malsinovo ulje na velikoj tavi. Stavite ploške tikvica i popecite ih s jedne i druge strane dvije minute. Dodajte sol i papar. 

Smjestite tikvice na papir za pečenje. Preko svakog kolutića stavite salsu, mozzarellu i narezak po izboru

Pecite u pećnici vrlo kratko - dok se sir ne počne topiti

Posipajte začine

Recepte donosi DamnDelicious.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali