
Okusi ljeta: Najjednostavniji recepti s tikvicama za prste polizati

Kremasta tjestenina s tikvicama i gljivama
Sastojci:
špageti
500 grama narezanih gljiva
dvije velike narezane tikvice
100 grama graška
dva režnja češnjaka
timijan
vrhnje i parmezan
Upute:
1. U veliki lonac stavite špagete, gljive, tikvice, grašak, timijan i vodu, dodajte sol i papar po želji
2. Pustite da sve proključa u nepoklopljenom loncu, a zatim kuhajte na niskoj temperaturi 8 do 10 minuta. Dodajte parmezan i vrhnje
'Špageti' od tikvica i kozica
Sastojci:
4 tikvice srednje veličine
maslinovo ulje
500 grama kozica
3 režnja češnjaka
žličica crvene paprike
sok limunta
peršin, sol, papar, parmezan
Upute:
1. Naribajte tikvice na trakice kao tjesteninu.
1. Zagrijte ulje na tavi. Dodajte kozice, češnjak i crvenu papriku i pirjajte oko četiri minute.
2. Dodajte limunov sok, sol i papar te dodajte tikvice i vrhnje. Promiješajte sve i servirajte posuto parmezanom.
Snack od tikvica
Sastojci:
maslinovo ulje
tri tikvice narezane na deblje ploške
salsa (domaća ili kupovna)
sitno nasjeckana mozzarella
nasjeckana domaća kobasica/pršut ili šunka po izboru
talijanski začini
Upute:
Zagrijte pećnicu
Zagrijte malsinovo ulje na velikoj tavi. Stavite ploške tikvica i popecite ih s jedne i druge strane dvije minute. Dodajte sol i papar.
Smjestite tikvice na papir za pečenje. Preko svakog kolutića stavite salsu, mozzarellu i narezak po izboru
Pecite u pećnici vrlo kratko - dok se sir ne počne topiti
Posipajte začine
Recepte donosi DamnDelicious.


















