Kuharica /

Nikada nije bilo lakše pripremiti jednostavni gulaš

Mislite da su svi recepti za gulaš komplicirani? Ovaj recept za jednostavni gulaš uvjeriti će vas suprotno. Saznajte kako se priprema jednostavni gulaš.

VOYO logo
VOYO logo

Ovaj klasični recept za jednostavni gulaš sočan je i ukusan. Dodatak jabučnog octa daje finu slatkoću i dubinu okusa. Ovaj goveđi gulaš priprema se od pirjane govedine, krumpira, mrkve i jabučnog soka kuhanog na laganoj vatri.

Sastojci za jednostavni goveđi gulaš su:

2 kilograma govedine

8 mrkvi, tanko narezanih

6 srednjih krumpira, tanko narezanih

2 jabuke, nasjeckane

2 žličice soli

1/2 žličice majčine dušice

120 grama nasjeckanog luka

200 ml jabučnog octa

Kada pripremate ovaj recept za jednostavni gulaš najprije stavite mrkvu, krumpir i jabuke u posudu. Dodajte meso i pospite solju, majčinom dušicom i nasjeckanim lukom. Jabučni ocat prelijte preko mesa. Poklopite gulaš i kuhajte na laganoj vatri 8 do 10 sati. Zgusnite sok mješavinom brašna i hladne vode, oko 2 žlice brašna i 2 žlice vode, kuhajući na visokoj temperaturi dok se ne zgusne. Ovaj jednostavni gulaš već je gotov i spreman za posluživanje dok je topao. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali