Kuharica /

Najbolji recept za sočan i zasitan gulaš od junetine

Želite pripremiti gulaš ali ne znate kako? Ovaj recept za najbolji gulaš od junetine će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema najbolji gulaš od junetine.

VOYO logo
VOYO logo

Gulaš od junetine je ukusan i tradicionalan mađarski recept koji se priprema od komada mesa juneta s dodatkom luka, paprike i ostalih začina. Ovaj bogati i aromatični gulaš je popularan u mnogim kuhinjama širom svijeta. Sastojci za gulaš od junetine:

800g junećeg mesa, narezanog na kocke

2 velike crvene paprike, narezane na trakice

2 veće glavice luka, sitno nasjeckane

3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

2 žlice ulja

2 žlice slatke paprike u prahu

1/2 žličice ljute paprike u prahu, po ukusu

1 lovorov list

2 krumpira, oljuštena i narezana na kocke

2 mrkve, oljuštene i narezane na kolutove

1 vezica svježeg peršina, sitno nasjeckanog

700ml goveđeg temeljca

Sol i papar po ukusu

Kada želite pripremiti gulaš od junetine najprije u velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne postanu staklasti, oko 3-4 minute. Dodajte narezano juneće meso i pržite dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svih strana. Dodajte slatku i ljutu papriku u prahu. Promiješajte da se začini sjedine s mesom.

Dodajte narezane paprike, krumpire i mrkve. Promiješajte da se sve sastojci prožmu. Prelijte sve s goveđim temeljcem. Dodajte lovorov list. Pustite da zavrije, smanjite vatru na laganu, pokrijte lonac i kuhajte 1.5 do 2 sata dok meso i povrće ne omekšaju, a gulaš se ne zgusne. Kušajte najbolji gulaš od junetine i začinite solju i paprom prema ukusu. Prije posluživanja, pospite nasjeckanim svježim peršinom za dodatni okus i ukras. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali