
Najbolji recept za sočan i zasitan gulaš od junetine

Gulaš od junetine je ukusan i tradicionalan mađarski recept koji se priprema od komada mesa juneta s dodatkom luka, paprike i ostalih začina. Ovaj bogati i aromatični gulaš je popularan u mnogim kuhinjama širom svijeta. Sastojci za gulaš od junetine:
800g junećeg mesa, narezanog na kocke
2 velike crvene paprike, narezane na trakice
2 veće glavice luka, sitno nasjeckane
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice ulja
2 žlice slatke paprike u prahu
1/2 žličice ljute paprike u prahu, po ukusu
1 lovorov list
2 krumpira, oljuštena i narezana na kocke
2 mrkve, oljuštene i narezane na kolutove
1 vezica svježeg peršina, sitno nasjeckanog
700ml goveđeg temeljca
Sol i papar po ukusu
Kada želite pripremiti gulaš od junetine najprije u velikom loncu zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne postanu staklasti, oko 3-4 minute. Dodajte narezano juneće meso i pržite dok ne poprimi zlatno smeđu boju sa svih strana. Dodajte slatku i ljutu papriku u prahu. Promiješajte da se začini sjedine s mesom.
Dodajte narezane paprike, krumpire i mrkve. Promiješajte da se sve sastojci prožmu. Prelijte sve s goveđim temeljcem. Dodajte lovorov list. Pustite da zavrije, smanjite vatru na laganu, pokrijte lonac i kuhajte 1.5 do 2 sata dok meso i povrće ne omekšaju, a gulaš se ne zgusne. Kušajte najbolji gulaš od junetine i začinite solju i paprom prema ukusu. Prije posluživanja, pospite nasjeckanim svježim peršinom za dodatni okus i ukras. Dobar tek!



![[KVIZ] Jesi li pravi stručnjak za rodbinske veze?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/23/1328133/K-0d1b38f5-86e7-41db-9f8f-f2e249aa2071-360.webp?1753260954)









