
Korisni savjeti za čuvanje kruha u zamrzivaču

Prije zamrzavanja, kruh zamotajte u čvrstu plastičnu foliju ili ga stavite u vrećicu za zamrzavanje. Ovo će spriječiti prodor zraka i očuvati vlagu unutar kruha.
Ako planirate često uzimati samo nekoliko kriški, preporučuje se da kruh narežete prije zamrzavanja. Tako ćete moći izdvojiti samo onoliko kriški koliko vam treba, a ostatak će ostati netaknut.
Ako želite spremiti više kriški u istu vrećicu, svaku krišku prethodno zamotajte u papir za pečenje. To će spriječiti da se kriške lijepe zajedno i olakšati njihovo razdvajanje.
Obavezno označite datum zamrzavanja na vrećici ili spremniku. Kruh može ostati u zamrzivaču do tri mjeseca, nakon čega može početi gubiti na kvaliteti.
Kako biste odmrznuli kruh, izvadite ga iz zamrzivača i ostavite na sobnoj temperaturi ili ga kratko zagrijte u pećnici. Također ga možete odmrzavati u tosteru ili mikrovalnoj pećnici.






![[KVIZ] Koliko znaš o sushiju?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/11/1301343/H-bb9bf9a8-f34f-4cc9-86ac-9dd0d844a1ee-550.webp?1749641793)











![[KVIZ] Koliko znaš o Arsenu Dediću?](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/11/1301373/K-1863f356-681b-42e5-9f11-d72003ded615-160.webp?1749643408)