Praktični savjeti /

Kratki vodič i upute kako vakumirati staklenke

Ubacili ste povrće za zimnicu i sada želite vakumirati te staklenke? Pratite jednostavne i brze upute za vakumiranje staklenki.

VOYO logo
VOYO logo

Provjerite jesu li staklenka i poklopac čisti i sterilni prije početka vakumiranja staklenki.

Napunite staklenku ostavljajući mali zračni otvor na vrhu - oko 5 mm. Palcem pritisnite sredinu poklopca dok ga zavrtate – tako pokušavate smanjiti zrak koji će ući u staklenku.

Stavite staklenke u veliki lonac s toplom vodom - lonac mora biti dovoljno velik da u njega stane staklenka koja stoji uspravno i potpuno ispod vode.

Zakuhati staklenke u loncu - kuhati minimalno 25 minuta. Vadite staklenke iz vode dok su još vruće – postavite ih na na klupu - dok su još vruće poklopac će se dizati prema goreKako se staklenke hlade, poklopac će se usisati u vakuumu - ako se to ne dogodi, možda imate neispravan poklopac staklenke i trebate nabaviti novi poklopac za vakumiranje staklenki.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali