Recept i priprema /

Kako se priprema zobena kaša sa jabukama?

Zobena kaša s jabukom odličan je početak dana. Neka se zobena kaša s jabukama nađe i na vašem jelovniku.

VOYO logo
VOYO logo

Zobena kaša s jabukama odlična je ideja za početak dana. Naime, sve što vam treba kako biste dan započeli sito, kako biste se razbudili i mogli normalno krenuti u svoje aktivnosti je kvalitetan doručak, a zobena kaša s jabukama upravo je to. Priprema se vrlo lako, gotova je za svega par minuta, a nutritivno je vrlo bogata.

Zobena kaša s jabukama priprema se na sljedeći način:

1 šalica zobenih pahuljica

2 šalice vode (ili mlijeka)

1 jabuka

1 žličica cimeta

1 žlica meda

Zobene pahuljice stavite kuhati zajedno s vodom (ili mlijekom ako želite da su kremastiej). Kad zakipi, smanjite vatru, dodajte med. Sve zajedno pomiješajte i kuhajte dok voda ne ispari, odnosno dok pahuljice ne nabubre i upiju vodu. Miješajte cijelo vrijeme. Kada je gotovo, prebacite u zdjelicu. Narežite jabuku na komadiće te dodajte na vrh zobene kaše. Sve pospite cimetom. Poslužite.

Ovako pripremljena zobena kaša s jabukama neće vam dosaditi, već će postati obrok kojeg želite jesti svaki dan.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali