
Kako se priprema domaći gulaš od povrća?

Gulaš je popularno jelo koje potječe iz srednje i istočne Europe, a posebno je popularno u Hrvatskoj i Mađarskoj. Gulaš je obično gusto, začinjeno jelo od mesa koje se kuha sa začinima, lukom, paprikom i drugim sastojcima. Iako se tradicionalni gulaš radi od mesa, možete napraviti i vegetarijanski gulaš od povrća. Sastojci za gulaš od povrća su:
2 žlice suncokretovog ulja
1 luk, nasjeckana
2 režnja češnjaka, zgnječena
700 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice
4 mrkve, deblje narezane
2 pastrnjaka, deblje narezana
2 žlice curry praha
800 ml temeljca od povrća
100 g crvene leće
malo svježeg korijandera, nasjeckanog
nemasni jogurt ili kruh, za posluživanje
Kada pripremate gulaš od povrća najprije zagrijte ulje u velikoj tavi i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući. Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni. Umiješajte curry prah, ulijte temeljac i zatim zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne. Umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera te poslužite uz kruh. Dobar tek!



![[KVIZ] Jesi li pravi stručnjak za rodbinske veze?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/23/1328133/K-0d1b38f5-86e7-41db-9f8f-f2e249aa2071-360.webp?1753260954)














