Kulinarstvo /

Kako se priprema domaći gulaš od povrća?

Jeste li znali da možete pripremiti gulaš bez mesa? Gulaš od povrća jednako je sočan kao gulaš od mesa. Saznajte kako se priprema jednostavni gulaš od povrća.

VOYO logo
VOYO logo

Gulaš je popularno jelo koje potječe iz srednje i istočne Europe, a posebno je popularno u Hrvatskoj i Mađarskoj. Gulaš je obično gusto, začinjeno jelo od mesa koje se kuha sa začinima, lukom, paprikom i drugim sastojcima. Iako se tradicionalni gulaš radi od mesa, možete napraviti i vegetarijanski gulaš od povrća. Sastojci za gulaš od povrća su:

2 žlice suncokretovog ulja

1 luk, nasjeckana

2 režnja češnjaka, zgnječena

700 g krumpira, oguljenog i narezanog na kockice

4 mrkve, deblje narezane

2 pastrnjaka, deblje narezana

2 žlice curry praha

800 ml temeljca od povrća

100 g crvene leće

malo svježeg korijandera, nasjeckanog

nemasni jogurt ili kruh, za posluživanje

Kada pripremate gulaš od povrća najprije zagrijte ulje u velikoj tavi i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući. Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni. Umiješajte curry prah, ulijte temeljac i zatim zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne. Umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera te poslužite uz kruh. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali