Jela s gljivama /

Kako se jedu tartufi? Kako pripremiti tartufe?

Tartufi su namirnica koju si rijetko tko može priuštiti, a njihov specifičan miris ostavlja bez daha. Kako se jedu tartufi?

VOYO logo
VOYO logo

Tartufi su specijalitet koji se jedu na poseban način. Kako se jedu tartufi? Imate li svježe tartufe tada ih najprije dobro operite vodom i nježno četkajte.

Moraju biti bez mrlje jer ih možete jesti neoguljene. Tartufe treba naribati ili narezati rezačem za tartufe izravno na hranu. Tartufi su najbolji dodatak različitim umacima i juhama. Dodaju se neposredno prije posluživanja jela, ne smiju se kuhati jer će toplina oštetiti njihov okus i miris.

Umaci od vrhnja i sira će upiti njihov okus, a dobro se slažu s piletinom, ribom, souffleima, omletima, tjesteninom i rižotima.

Alternativno, možete napraviti maslac od tartufa tako da sitno naribate svježi tartuf i dodate ga u omekšali neslani maslac. Maslacem od tartufa možete namazati krekere ili kruh ili ga jesti s pečenim krumpirom.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali