Priprema lignji /

Kako se pravilno i brzo čiste lignje?

Lignje su popularan morski specijalitet koji se priprema na razne načine. Kako se čiste lignje?

VOYO logo
VOYO logo

Prilikom čišćenja lignji jednom rukom uhvatite rep lignje, a drugom glavu. Čvrsto razdvojite dva dijela laganim uvijanjem. Glava i iznutrica bi trebali lako izmicati iz tijela.

Glava i unutrašnjost lignje sada su uklonjeni iz tijela lignje. Pipci i tijelo su jestivi, a glavu iza ticala i utrobu bi trebalo odbaciti prilikom čišćenja.

Vrećica s crnilo od lignje nalazi se u unutrašnjosti. Izgleda kao crna žila, a lako se uklanja noktom. Da biste došli do crnila, probušite vrećicu s tintom i istisnite je u žlicu vode, vina ili druge tekućine za kuhanje.

Stavite nož ispod očiju lignji i zarežite ravno prema dolje. Kod čišćenja lignji potrebno je ukloniti i koštani komad nejestive hrskavice koji se nalazi u podnožju ticala koje se spaja s glavom lignje. Nakon što su ticala odrezana od glave, stisnite vezivno tkivo na vrhu i hrskavični dio će lako izaći.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali