Kuharica /

Kako na pravilan način kuhati piletinu? Koliko dugo treba kuhati piletinu?

Dosta vam je pečene i začinjene piletine? Zašto ne biste skuhali piletinu s povrćem? Saznajte kako kuhati piletinu za savršenu teksturu i okus.

VOYO logo
VOYO logo

Za jednostavan, ukusan obrok s piletinom, polako kuhajte komade piletine s lukom, češnjakom i mrkvom. Za ovaj način kako kuhati piletinu koristite cijele pileće batake ili prsa. Piletini u kuhalu za sporo kuhanje slobodno dodajte malo narezanog celera ili poriluka za dodatni okus.

Sve što vam je potrebno za ovaj način kako kuhati piletinu su:

2 kg piletine

120 g mlade mrkve

1 srednji luk, nasjeckan

5 do 6 češnja češnjaka, nasjeckanog

240 ml pileće juhe

1 list lovora

1 srednja glavica zelenog kupusa

2 žlice maslaca

Sol i papar, po ukusu

Prvo što trebate učiniti za ovaj način kako kuhati piletinu je začiniti piletinu košer soli i svježe mljevenim crnim paprom i stavite ju u kuhalo za sporo kuhanje. U kuhalo dodajte mrkvu, luk i češnjak. Dodajte oko 2 šalice pileće juhe i lovorov list. Poklopite piletinu i kuhajte piletinu na jakoj temperaturi 3 do 4 sata. Piletina bi trebala biti vrlo mekana nakon kuhanja. Pred kraj kuhanja piletine, pripremite prilog po želji, poput krumpira ili riže te poslužite uz kuhanu piletinu. Ovaj način kako kuhati piletinu već je gotov i kuhana piletina je spremna za posluživanje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali