
Kad je dobro meso, brige nema: na meniju nam je crvena leća sa suhim šljivama i slaninom!

U prohladne jesenske večeri nema bolje od ukusne večerice. Mislili smo da će zbog aktualnih napisa o kancerogenosti crvenog mesa naša Edita Misirić to meso izbaciti iz menija, ali ne, mirisna panceta je i u današnjem receptu. Jer kažu znalci iz Majstora Kuhara - kad je dobro meso, brige nema. Na meniju je mirisna crvena leća sa suhim šljivama i spomenutom slaninom.
Potrebni sastojci:
Na maslinovom ulju kratko popržiti sitno sjeckani luk, dodati leću te kratko prepržiti. Podliti sa bijelim vinom. Kada vino ispari podliti temeljcem ili vodom. Začiniti sa soli i paprom, te dodati malo chillia i nastaviti pirjati na laganoj vatri. Po potrebi podlijevati s temeljcem ili vodom. Kada je leća kuhana sve zajedno povezuati sa maslacem. Suhe šljive omotati u pancetu i prepržiti na tavi. U tanjur servirati leću, na nju posložiti pržene šljive, naribati dimljeni sir i sve zajedno preliti sa bućinim uljem.













