Kuharica /

Kako se priprema ukusna juha od krastavaca?

Želite iskoristiti svježe i hrskave krastavce dok su u sezoni? Juha od krastavaca je pravi način za to. Saznajte kako se priprema ukusna i osvježavajuća juha od krastavaca.

VOYO logo
VOYO logo

Ova hladna juha od krastavaca je sve što ćete htjeti vrućeg ljetnog dana. Da biste napravili juhu od krastavaca, ne morate paliti pećnicu, štednjak, pa čak ni roštilj. Samo ubacite sastojke u blender, napravite ukusnu juhu i ohladite. Nakon nekoliko sati u hladnjaku, ova juha od krastavaca bit će kremasta, hladna, svijetla i osvježavajuća da joj nećete moći odoljeti te ćete napraviti još jednu porciju.

Sastojci potrebni da se pripremi ova jednostavna juha od krastavaca su:

6 tanko narezanih krastavaca

200 ml grčkog jogurta

100 grama svježeg bosiljka

Maslinovo ulje

3 žlice svježeg soka od limuna

2 žlice svježeg kopra

1 češanj češnjaka

Sol i papar

Pola žličice meda

Svježa menta, kopar ili vlasac za ukras

Da se pripremi juha od krastavaca najprije pripremite sve sastojke. Zatim u blenderu pomiješajte krastavce, jogurt, bosiljak, maslinovo ulje, limunov sok, kopar, češnjak, sol, med i papar dok smjesa ne postane glatka. Ova juha od krastavaca je zapravo već gotova. Ostavite juhu od krastavaca u hladnjak najmanje 4 sata. Poslužite u zdjelicama i ukrasite kriškama krastavca, svježim začinskim biljem, malo maslinovog ulja i svježe mljevenim crnim paprom. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali