
Kako se priprema ukusna juha od krastavaca?

Ova hladna juha od krastavaca je sve što ćete htjeti vrućeg ljetnog dana. Da biste napravili juhu od krastavaca, ne morate paliti pećnicu, štednjak, pa čak ni roštilj. Samo ubacite sastojke u blender, napravite ukusnu juhu i ohladite. Nakon nekoliko sati u hladnjaku, ova juha od krastavaca bit će kremasta, hladna, svijetla i osvježavajuća da joj nećete moći odoljeti te ćete napraviti još jednu porciju.
Sastojci potrebni da se pripremi ova jednostavna juha od krastavaca su:
6 tanko narezanih krastavaca
200 ml grčkog jogurta
100 grama svježeg bosiljka
Maslinovo ulje
3 žlice svježeg soka od limuna
2 žlice svježeg kopra
1 češanj češnjaka
Sol i papar
Pola žličice meda
Svježa menta, kopar ili vlasac za ukras
Da se pripremi juha od krastavaca najprije pripremite sve sastojke. Zatim u blenderu pomiješajte krastavce, jogurt, bosiljak, maslinovo ulje, limunov sok, kopar, češnjak, sol, med i papar dok smjesa ne postane glatka. Ova juha od krastavaca je zapravo već gotova. Ostavite juhu od krastavaca u hladnjak najmanje 4 sata. Poslužite u zdjelicama i ukrasite kriškama krastavca, svježim začinskim biljem, malo maslinovog ulja i svježe mljevenim crnim paprom. Dobar tek!













