Kuharica /

Ideja i recept kako se priprema sočna teletina u aluminijskoj foliji

Pripremate svečani ručak za cijelu obitelj? Teletina u aluminijskoj foliji je savršen recept za vas. Saznajte zašto je pečenje u aluminijskoj foliji toliko popularno i kako se priprema teletina u aluminijskoj foliji.

VOYO logo
VOYO logo

Pečenje u aluminijskoj foliji postalo je popularno zbog praktičnosti i jednostavnosti pripreme. Osim toga, folija pomaže u održavanju vlage hrane, što rezultira sočnijim i ukusnijim jelima. Još jedna prednost ovog načina pripreme hrane je jednostavnije čišćenje nakon pečenja.

Sastojci za pripremu teletine u aluminijskoj foliji su:

500 g teletine

2 žlice maslinovog ulja

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1 žličica soli

1/2 žličice papra

1 žličica sušenog timijana

1 crveni luk, narezan na kriške

2 mrkve, oguljene i narezane na kriške

1 stabljika celera, narezana na kriške

2 krumpira, oguljena i narezana na kriške

1/2 šalice pilećeg temeljca

Kada pripremate teletinu u aluminijskoj foliji najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U sredini velikog komada aluminijske folije stavite teletinu. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol, papar i timijan, pa smjesu premažite preko teletine.

Preko teletine rasporedite luk, mrkvu, celer i krumpir, pa sve prelijte temeljcem. Zatvorite aluminijsku foliju tako da napravite čvrsti paket i stavite ga u pećnicu. Pecite 1 sat i 15 minuta. Izvadite teletinu iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što je narežete i poslužite. Uživajte u ukusnoj i sočnoj teletini pripremljenoj u aluminijskoj foliji. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali