
Ideja i recept kako se priprema sočna teletina u aluminijskoj foliji

Pečenje u aluminijskoj foliji postalo je popularno zbog praktičnosti i jednostavnosti pripreme. Osim toga, folija pomaže u održavanju vlage hrane, što rezultira sočnijim i ukusnijim jelima. Još jedna prednost ovog načina pripreme hrane je jednostavnije čišćenje nakon pečenja.
Sastojci za pripremu teletine u aluminijskoj foliji su:
500 g teletine
2 žlice maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 žličica soli
1/2 žličice papra
1 žličica sušenog timijana
1 crveni luk, narezan na kriške
2 mrkve, oguljene i narezane na kriške
1 stabljika celera, narezana na kriške
2 krumpira, oguljena i narezana na kriške
1/2 šalice pilećeg temeljca
Kada pripremate teletinu u aluminijskoj foliji najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U sredini velikog komada aluminijske folije stavite teletinu. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol, papar i timijan, pa smjesu premažite preko teletine.
Preko teletine rasporedite luk, mrkvu, celer i krumpir, pa sve prelijte temeljcem. Zatvorite aluminijsku foliju tako da napravite čvrsti paket i stavite ga u pećnicu. Pecite 1 sat i 15 minuta. Izvadite teletinu iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što je narežete i poslužite. Uživajte u ukusnoj i sočnoj teletini pripremljenoj u aluminijskoj foliji. Dobar tek!




![[KVIZ] Samo će pravi znalci znati sve o horor filmovima](http://cdn2.net.hr/media/2025/06/04/1296718/H-d52e43ac-d042-4251-b088-0dbb49a2a7d6-550.webp?1749022191)








