Jela s janjetinom /

Janjetina iz pećnice kao ispod peke - recept i priprema

Ispecite janjetinu iz pećnice za obiteljsku gozbu isto kao da je pečena ispod peke. Pripremite janjetina iz pećnice kao ispod peke i poslužite je uz prilog od povrća prema želji.

VOYO logo
VOYO logo

Iznenadite goste i obitelj janjetinom iz pećnice, toliko ukusnom da će misliti da je ispod peke.

Sastojci za janjetinu iz pećnice kao da je ispod peke:

2kg janjećeg buta

ružmarin

5 češnjaka sitno narezanih

2 žlice maslinovog ulja

2 glavice luka, debelo narezane

Janjetina iz pećnice kao ispod peke priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Napravite zareze na janjetini malim oštrim nožem, pod kutom, oko 5 cm u meso. Utaknite kratku grančicu ružmarina, režanj češnjaka u svaku od rupa, dobro pritisnite prstom.

Meso posvuda posolite i popaprite, a zatim janjetinu premažite maslinovim uljem. Premjestite u lim za pečenje, posložite na ploške luka. Pecite janjetinu u pećnici 20 min. Smanjite pećnicu na 190C i pecite još 20-ak minuta.

Pokrijte folijom janjetinu iz pećnice kako bi bila ukusna kao da je ispod peke i odmorite 15 minuta prije rezanja. Sačuvajte sokove s pladnja i kriške luka za pripremu umaka.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali