Jela s tikvicama /

Ideja i recept kako pripremiti tikvice za ručak

Tikvice su vrlo hranjiva i zahvalna namirnica koja se može pripremiti na različite načine. Donosimo recept kako pripremiti tikvice za glavni obrok za ručak.

VOYO logo
VOYO logo

Tikvice se mogu pripremiti za predjelo, prilog ili kao glavno jelo. Punjene tikvice samo je jedno od jela koje možete pripremiti i poslužiti za ručak kao glavno jelo. Pratite recept i pripremite punjene tikvice za glavno jelo za ručak. Jelo je gotovo za manje od sat vremena s pripremom i pečenjem.

Sastojci za punjene tikvice:

4 velike tikvice

2/3 šalice krušnih mrvica

1/2 šalice ribanog parmezana

1/4 šalice nasjeckanog peršina

4 češnja češnjaka

1/4 šalice maslaca - otopljenog

sol

papar

Kako pripremiti tikvice za ručak:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Prerežite tikvice na pola i posložite ih s prerezanom stranom prema gore na lim za pečenje.

Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, peršin i češnjak. Ulijte maslac, začinite sa soli i paprom i napravite nadjev za tikvice.

Ispunite nadjevom polovice tikvice i malo pokapajte uljem,

Pecite punjene tikvice oko 20 minuta u pećnici. Punjene tikvice su gotove i spremne za posluživanje kao glavno jelo za ručak uz salatu prema želji.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali