
Doručak za šampione: puding od chia sjemenki s domaćom granolom i svježim voćem

Danas pripremamo doručak za šampione i za ptičice, stoga podijelite suncokret, lan, zob i suho voće (ako nije sumporeno) s pernatim prijateljima koji vam cvrkutom uljepšavaju ova proljetna jutra!
Radimo domaću granolu i puding od chia sjemenki sa sezonskim voćem.
2-3 decilitra mlijeka po izboru (bademovo, kokosovo, kravlje)
2 žlice chia sjemenki
1 žlica kokosovog brašna
žlica - dvije meda
Pomiješajte mlijeko, med, kokosovo brašno i dodajte chia sjemenke. Ostavite u hladnjaku preko noći ili barem sat vremena.
2 šalice (2 dcl) zobenih pahuljica (ili nekih drugih)
šalica sjemenki (suncokret, lan)
šalica grubo nasjeckanih oraha, badema, lješnjaka
med - količina po želji
2-3 žlice ulja ili kockicu otopljenog maslaca
šalica suhog voća
jedan bjelanjak
cimet
žličicu kakaa
malo soli
Prije, no što počnete upalite pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. U zdjeli pomiješajte pahuljice, orašaste plodove, sol, cimet i kakao.
U manjoj zdjelici ili šalici koja vam je bila dozer za pahuljice pomiješajte med i ulje te ih dodajte u zdjelu s pahuljicama.
Vilicom ili pjenjačom umutite bjelanjak pa i njega stavite u smjesu i rukama izmiješajte.
Sada obložite pleh papirom za pečenje (mokrim rukama prođite po plehu pa tek onda stavite papir, kako se ne bi dizao) i smjesu izlijte na njega te ju ravnomjerno rasporedite po cijelom plehu da bude tanka.
Pecite je 30-ak minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite je iz pećnice i pustite je da se ohladi. Situacija je slična kako i kada pečete keksiće. Granola će biti mekana kad ju izvadite, no stvrdnut će se prilikom hlađenja.
Kada se skroz ohladila razlomite je na manje komadiće i dodajte joj suho voće te je spremite u staklenku ili neku posudu s poklopcem.
Naravno, dio odmah stavite u naš doručak za šampione!
Izdvojite malo vremena i uživajte u grahu s ječmom, finom zimskom jelu naših baka
Pripreme za ljeto: jedite ovo svako jutro i gledajte kako se kilogrami tope!
Kraljica krša na vašem tanjuru: kajgana sa šparogama odličan proljetni ručak
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















