Čokoladni desert /

Imamo recept za sočni čokoladni kuglof. Jeste ga već probali?

Kuglof u svojoj čokoladnoj varijanti predstavlja vrhunac slastičarske umjetnosti koja spaja jednostavnost pripreme s božanstvenim okusom.

VOYO logo
VOYO logo

Malo koji kolač može se pohvaliti tako bogatom tradicijom i bezvremenskom popularnošću kao kuglof. Ovaj kraljevski desert, koji svojom karakterističnom formom i danas krasi stolove diljem Europe, u svojoj čokoladnoj varijanti predstavlja vrhunac slastičarske umjetnosti koja spaja jednostavnost pripreme s božanstvenim okusom.

Istražili smo i pronašli najbolji recept za čokoladni kuglof kojeg vam donosimo u nastavku.

Čokoladni kuglof sastojci

180 g maslaca

225 g šećera

¾ žličice ekstrakta badema

prašak za pecivo

180 g brašna - glatkog

75 g badema

3 jaja

2 žlice mlijeka

3 žlice kakaa u prahu

100 g tamne čokolade

Čokoladni kuglof priprema

Da biste pripremili čokoladnog kuglofa, najprije zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Temeljito namažite lim za pecivo otopljenim maslacem. Miksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti. Umiješajte ekstrakt badema.

Pomiješajte prašak za pecivo, brašno i mljevene bademe. Umutite jedno po jedno jaje, a između dodajte žlicu smjese od brašna. Ponavljajte dok ne dodate sva tri jaja, a zatim umiješajte preostalu mješavinu brašna i umiješajte mlijeko.

Žlicom stavite polovicu tijesta za kolače u posebnu zdjelu i umiješajte kakao pastu. U drugu polovicu smjese dodajte komadiće čokolade. Dodajte žlice svakog od tijesta naizmjence u lim i povucite dršku žličice kroz smjesu kako biste stvorili efekt mramora.

Čokoladni kuglof pecite oko 40 minuta, a zatim isprobajte kolač da vidite hoće li čačkalica zaboden u najdublji dio izaći čista. Ostavite kuglofa da se hladi u kalupu deset minuta prije nego što ga okrenete na rešetku za hlađenje.

Ključni koraci u pripremi kuglofa

Uspješna priprema čokoladnog kuglofa počiva na nekoliko važnih principa:

Temperatura sastojaka: Svi sastojci trebaju biti na sobnoj temperaturi

Pravilno miješanje: Suhe sastojke potrebno je pomiješati odvojeno od tekućih

Priprema kalupa: Kalup treba temeljito namastiti i pobrašniti

Temperatura pečenja: Idealna temperatura je 170-180°C

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali