Slavonsko jelo /

Kako pripremiti čobanac?

Čobanac je poznato slavnonsko jelo. Kako se pravi čobanac? Donosimo vam recept za pripremu čobanca.

VOYO logo
VOYO logo

Čobanac je poznato slavnosko jelo, priprema se oko tri sata i priprema čobanca je nešto zahtjevnija. Kako pripremiti čobanac?

Čobanac - sastojci:

50 dkg juneće koljenice bez kosti

50 dkg teleće lopatice

50 dkg svinjske lopatice

15 g češnjak u granulama

žlica senfa

4 lovorova lista

2 dcl mineralne vode

kilogram i pol luka

žlica slatke mljevene paprike

5 češnja češnjaka

ljuti feferon

litra pasirane rajčice

10 dkg kiselih krastavaca

3 dcl crnog vina

2 jaja

30 dkg brašna

2 jaja

ulje

sol

papar

Čobanac - priprema:

Marinirajte meso sa granulama češnjaka, senfom, lovorovim listom, uljem, soli i paprom, te mineralnom vodom. RAspodijelite ove sastojke na tri dijela , za svaki komad mesa zasebo. Dobro utrljate marinadu u meso i pustite neka meso odstoji oko tri sata. Najbolje je meso staviti u hladnjak.

Kada meso odstoji, na vrelom ulju pržite luk i protisnuti češnjak koji ste posolili. Sve izmiješajte i lagano pržite 15-ak minuta.

Na luk dodajte meso, najprije junetinu i pirjajte 15-ak minuta, zatom svinjetinu isto pirjajte 15-ak minua te teletinu. Sve zajedno pirjajte još 15 minuta i dodajte crno vino, krastavce koje ste nasjeckali, te slatku i ljutu mljevenu crvenu papriku feferon i pasiranu rajčicu, dolijte s vodom i sve zajedno neka se kuha oko sat vremena.

U drugoj posudi pripremite žličnjake od brašna, jaja, žličice sol i 1,5 dcl vode te izmijašajte. Napravite jednoličnu smjesu i s žličicom dodajte žličnjake u čobanac.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali