Jela na roštilju /

Ćevapi od junetine i janjetine

Ćevapi na roštilju ili na tavici kako god se pripremali uvijek su ukusni. Napravite sami smjesu za ćevape uz pomoć recepta.

VOYO logo
VOYO logo

Za pripremu ćevapa potrebno vam je oko sat vremena, prirpema nije zahtjevna, a kao temeljno meso za ćevape potrebna vam je junetina i janjetina.

Ćevapi - sastojci:

50 dkg junetine

50 dkg janjetine

10 dkg junećeg loja

3 dcl temeljca od mesne juhe

2 glavice luka

sol

papar

4 lepinje

Ćevapi - priprema:

Sameljite meso i juneći loj te začinite sa soli i paprom. Dobro izmiješajte meso neka se sve sjedini i pustite smjesu neka odstoji preko noći u hladnjaku.

Drugi dan dlanomvima oblikuje ćevape koje stavite na roštilj ili tavu i ispecite.

Pripremite lepinju za ćevape tako da je namočite u mesnom temeljcu i stavite je kratko na roštilj ili tavu. U lepinju stavite pečene ćevape zajedno s narezanim lukom i kiselim vrhnje.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali