RECEPTI S TWISTOM /

Recept Marija Mihelja za finu i hranjivu savijaču s ribom

U novom nastavku kulinarskog serijala "Chefovi Vrte Zdravi Film" naš popularni chef Mario Mihelj pokazao nam je kako od ostataka ribe i povrća pečenih u pećnici pripremiti savijaču s ribom.

VOYO logo
VOYO logo

Volimo jesti ribu i to pripremljenu na različite načine. Riba je izvrsna pečena u pećnici, tavi ili roštilju, a ukusna je i kao juha ili spremljena na salatu. No jeste li već probali savijaču od ribe? U kulinarskom serijalu Chefovi Vrte Zdravi Film naši omiljeni chefovi pokazuju nam kako pripremati ukusna i zdrava jela, a da pritom bacamo što manje hrane.

Projekt Chefovi Vrte Zdravi Film u kojem Nestlé i poznati hrvatski chefovi predstavljaju jednostavne recepte za zdrave i fine obroke u kojima ćemo naučiti kako reciklirati hranu i od ostataka namirnica i hrane pripremiti novo zdravo i ukusno jelo. U prijašnjem nastavku Mario Mihelj pokazao je kako pripremiti ribu s povrćem u pećnici, a u novom nastavku pokazuje kako od ostataka ribe pečene s povrćem u pećnici napraviti nešto malo drugačije - hranjivu i finu savijaču s ribom.

Savijača s ribom

Sastojci:

Ostaci ribeOstaci povrćaTijesto za savijaču 100 gJaja 2 komadaPolutvrdi sir 200 g ( gouda ili slično)

Postupak:Ostatke ribe od ručka, koja je prethodno očišćena od kostiju, zajedno s preostalim povrćem nasjeckati na manje komade, pomiješati s naribanim sirom i jajima. Smjesu punimo u tijesto za savijaču i motamo je, režemo na manje komade savijače te pečemo na tavi oko 6 minuta.

Savijača s ribom izuzetno je jednostavna za pripremu, a najbolje od svega je što djeca mogu i vole aktivno sudjelovati u njezinoj pripremi. Oprez: svi komadi nestaju s tanjura u vrlo kratkom roku!

Serijal Chefovi Vrte Zdravi Film, koji je ugostio naše popularne chefove Matu Jankovića, Marija Mihelja i Roberta Hromalića, može se pogledati od 15. listopada na nestle.hr i Facebooku te RTL-ovim digitalnim kanalima. 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali