Mama Jana otkriva /

Kako pripremiti i ribu i povrće u jednom obroku, a da i odrasli i djeca budu oduševljeni?

U svijetu gdje je vrijeme dragocjeno, a kvalitetan obrok još važniji, pronalaženje ravnoteže između zdrave prehrane i brze pripreme može biti izazov...

VOYO logo
VOYO logo

Međutim, Jana Obradović, instruktorica plesa, dugogodišnja vegetarijanka te mama jedne super djevojčice, pokazuje nam kako to može biti lakše nego što mislimo. U svom novom video specijalu, ova kulinarska virtuozica otkriva kako pripremiti slasna jela s Ledo proizvodima koji će oduševiti i najzahtjevnije nepce, a posebno djecu.

Jelo može biti brzo, zdravo i jako ukusno

Jana, koja se već godinama drži vegetarijanske prehrane, smislila je za ovaj projekt dva neodoljiva recepta - jedan vegetarijanski s Ledom smrznutim povrćem, a drugi proteinski s Ledo ribom. No, ono što čini njezine recepte posebnima nije samo okus, već i praktičnost i prilagodljivost obiteljskim potrebama.

„Ovi recepti su ne samo ukusni, već i nutritivno bogati“, kaže Jana koja je ovom prilikom iz tog razloga koristila Ledo proizvode te dodaje: „Važno je da djeca uživaju u hrani, ali istovremeno dobiju i sve potrebne hranjive tvari za zdrav rast i razvoj.“

Kako učiniti svakog za stolom sretnim?

Jana nam otkriva nekoliko korisnih savjeta o namirnicama koje često koristi kad priprema obroke za svoju obitelj i prijatelje, među kojima su kako zadovoljiti svejede, vegetarijance i vegane.

„Ključ je u kreativnosti i prilagodljivosti“, objasnila nam je Jana prilikom produkcije zašto je odabrala ova dva recepta u videu. „Kombiniranje različitih sastojaka omogućava nam da stvorimo obroke koji će zadovoljiti sve ukuse, bez obzira na prehrambene preferencije.“

Veggie pizza - najbrža ikad

Sastojci:

Tijesto za pizzu

Mješavina gurman 400 g

Topljivi sir

Priprema: Ovo je stvarno ekspresno jelo - razvučemo gotovo tijesto, pobacamo smrznutu mješavinu i na vrh naribamo sir. Peče se 10-ak minuta.

Dječji proteinski meni

Grašak 400 g

Riblji štapići od 100% fileta 450 g

2 režnja češnjaka

2 žlice maslaca

150 g grčki jogurt

1 žlica meda

1 žlica ulja maslinovog ulja

Priprema:Riblje štapiće pečemo u pećnici 15-17 minuta na 220 C. Za to vrijeme skuhamo grašak u malo vode i izblendamo štapnim mikserom te posolimo. Na maslacu popržimo usitnjeni češnjak i umiješamo u pastu od graška. Umak pripremimo od grčkog jogurta, žlice meda, žlice maslinovog ulja i prstohvata soli. Dobar tek!

Sadržaj nastao u suradnji s RTL native timom i Ledom!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali