NIJE MIT /

Kako balansirati posao, treniranje i pravilnu prehranu? Proveli smo dan s ljudima koji misle na svoje tijelo (i planet)

Današnji radni dan je izuzetno zanimljiv jer ga provodimo na terenu, i to tako što pratimo dvoje inspirativnih mladih ljudi zajedno rade, zajedno jedu i zajedno treniraju - svaki dan! Zanimalo nas je kako to izgleda u praksi

VOYO logo
VOYO logo

Jutra su kod Nike i Ivana rezervirana za akciju. U teretani, naravno. Kolege su na poslu, prijatelji privatno, ali i partneri u zdravim navikama – svaki radni dan započinju aktivno. “Ovo nam je najbolji način da se razbudimo prije posla: pokret, doza fokusa i dobra energija”, smije se Nika dok navlači tenisice.

Kako balansirati posao, treniranje i pravilnu prehranu? Proveli smo dan s ljudima koji misle na svoje tijelo (i planet)
Foto: RTL

Nika i Ivan su jedno od onih dvoje ljudi koji ustaju prije sunca da bi se oznojili u teretani. Ne zato što moraju, nego zato što – kako kažu – vole osjećaj kad dan krene na najjače. Ona trči, on diže utege, oboje daju sve od sebe. Nakon toga zajedno pješače na posao. Po putu pričaju o vremenu, zadacima i što će jesti za ručak. Jer tu dolazi njihova druga opsesija: hrana. Brza, ali puna proteina. Uredska kuhinja, malo začina i naravno - Ledo riba.

 

„Petkom Ledo riba. Tako smo se dogovorili odavno i svoju rutinu ne mijenjamo“, kaže Ivan dok iz pećnice prebacuje Ledo riblje štapiće od komada 100% fileta aljaške kolje na tanjur. Bogato proteinima, izvor vitamina B12 i Omega3 masnih kiselina. A najbolji dio? Gotovo za manje od 20 minuta!

Kako balansirati posao, treniranje i pravilnu prehranu? Proveli smo dan s ljudima koji misle na svoje tijelo (i planet)
Foto: RTL

 

Recept za Ledo Riblje štapiće s prilogom od krumpira i blitve 

Sastojci:

Ledo Riblji štapići od 100% komada fileta aljaške kolje

1 vezica blitve

4 mlada krumpira

2 žličice soli

1 dcl maslinovog ulja

češnjak

peršin

Priprema: 

Blitvu temeljito operite u hladnoj vodi, odvojite stapku od listova i narežite na manje komade. Krumpir ogulite i narežite na manje kockice. U manji lonac stavite vodu da zakuha i posolite je s jednom žličicom soli. U kipuću vodu stavite kuhati krumpir i kuhajte ga oko 15 minuta, dok ne omekša. 

U većem loncu stavite kuhati vodu i posolite je s jednom žličicom soli. Prvo stavite kuhati stapke blitve na deset minuta, 10 min kuhati stapke blitve, potom dodajte listove i kuhajte još pet min. 

Dok se povrće kuha, na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na gornjoj visini na 220°C 15 do 17 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.

 

 

 

U posudu za posluživanje dodati maslinovo ulje, sitno narezani češnjak i peršin. Nakon što se krumpir i blitva skuhaju, ocijedite i prebacite u posudu za posluživanje. Dobro promiješajte, ostavite par minuta da se okusi prožmu pa poslužite toplo. 

Dobar tek!

Kada održivost nije samo buzzword

Tu negdje, između slobodnog vremena i posla, krije se njihov plan za balans. Hrana koja ima smisla. Održivost koja nije samo buzzword. Proizvod koji je brzo gotov, nutritivno bogat i ne zahtijeva diplomu iz gastronomije. uz Ledo riblje štapiće od komada 100% fileta, plavu MSC eko oznaku imaju još i sljedeći proizvodi: Riblji štapići u zlatnoj panadi, Riblji filet u hrskavoj panadi, Fish nuggetsi i Morsko blago.

plava MSC eko oznaka? Ledo riblji proizvodi imaju i to. „Znamo da ta riba dolazi iz održivog ribolova, a to nam je jako važno“, kaže Ivan koji zajedno s Nikom živi u stilu recycle, upcycle i reuse.

Kako balansirati posao, treniranje i pravilnu prehranu? Proveli smo dan s ljudima koji misle na svoje tijelo (i planet)
Foto: RTL

Možda ne meditiraju i ne rade juice cleanse, ali imaju rutinu i čvrste osobne stavove. I petak koji miriši na more. A to, u svijetu koji stalno juri, znači više nego što zvuči.

Za one koji žele znati više: što je točno MSC?

MSC je neovisna i neprofitna organizacija koja djeluje na globalnoj razini, u suradnji s ribarima, znanstvenicima i organizacijama civilnog društva, a njezin glavni cilj je dugoročno očuvanje zdravlja morskih ekosustava. Odabirom MSC certificiranih proizvoda, potrošači biraju odgovornost, sigurnost i održiv način života za dobrobit planeta i budućih generacija.

 

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom Nomad Foods. 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali