
Kako balansirati posao, treniranje i pravilnu prehranu? Proveli smo dan s ljudima koji misle na svoje tijelo (i planet)

Današnji radni dan je izuzetno zanimljiv jer ga provodimo na terenu, i to tako što pratimo dvoje inspirativnih mladih ljudi zajedno rade, zajedno jedu i zajedno treniraju - svaki dan! Zanimalo nas je kako to izgleda u praksi
Jutra su kod Nike i Ivana rezervirana za akciju. U teretani, naravno. Kolege su na poslu, prijatelji privatno, ali i partneri u zdravim navikama – svaki radni dan započinju aktivno. “Ovo nam je najbolji način da se razbudimo prije posla: pokret, doza fokusa i dobra energija”, smije se Nika dok navlači tenisice.
Nika i Ivan su jedno od onih dvoje ljudi koji ustaju prije sunca da bi se oznojili u teretani. Ne zato što moraju, nego zato što – kako kažu – vole osjećaj kad dan krene na najjače. Ona trči, on diže utege, oboje daju sve od sebe. Nakon toga zajedno pješače na posao. Po putu pričaju o vremenu, zadacima i što će jesti za ručak. Jer tu dolazi njihova druga opsesija: hrana. Brza, ali puna proteina. Uredska kuhinja, malo začina i naravno - Ledo riba.
„Petkom Ledo riba. Tako smo se dogovorili odavno i svoju rutinu ne mijenjamo“, kaže Ivan dok iz pećnice prebacuje Ledo riblje štapiće od komada 100% fileta aljaške kolje na tanjur. Bogato proteinima, izvor vitamina B12 i Omega3 masnih kiselina. A najbolji dio? Gotovo za manje od 20 minuta!
Recept za Ledo Riblje štapiće s prilogom od krumpira i blitve
Sastojci:
Ledo Riblji štapići od 100% komada fileta aljaške kolje
1 vezica blitve
4 mlada krumpira
2 žličice soli
1 dcl maslinovog ulja
češnjak
peršin
Priprema:
Blitvu temeljito operite u hladnoj vodi, odvojite stapku od listova i narežite na manje komade. Krumpir ogulite i narežite na manje kockice. U manji lonac stavite vodu da zakuha i posolite je s jednom žličicom soli. U kipuću vodu stavite kuhati krumpir i kuhajte ga oko 15 minuta, dok ne omekša.
U većem loncu stavite kuhati vodu i posolite je s jednom žličicom soli. Prvo stavite kuhati stapke blitve na deset minuta, 10 min kuhati stapke blitve, potom dodajte listove i kuhajte još pet min.
Dok se povrće kuha, na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega zamrznute panirane riblje štapiće. Proizvode pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na gornjoj visini na 220°C 15 do 17 minuta bez ventilatora ili na srednjoj visini na 220°C 13-15 minuta s uključenim ventilatorom, uz jedno okretanje nakon 10 minuta pečenja.
U posudu za posluživanje dodati maslinovo ulje, sitno narezani češnjak i peršin. Nakon što se krumpir i blitva skuhaju, ocijedite i prebacite u posudu za posluživanje. Dobro promiješajte, ostavite par minuta da se okusi prožmu pa poslužite toplo.
Dobar tek!
Kada održivost nije samo buzzword
Tu negdje, između slobodnog vremena i posla, krije se njihov plan za balans. Hrana koja ima smisla. Održivost koja nije samo buzzword. Proizvod koji je brzo gotov, nutritivno bogat i ne zahtijeva diplomu iz gastronomije. uz Ledo riblje štapiće od komada 100% fileta, plavu MSC eko oznaku imaju još i sljedeći proizvodi: Riblji štapići u zlatnoj panadi, Riblji filet u hrskavoj panadi, Fish nuggetsi i Morsko blago.
A plava MSC eko oznaka? Ledo riblji proizvodi imaju i to. „Znamo da ta riba dolazi iz održivog ribolova, a to nam je jako važno“, kaže Ivan koji zajedno s Nikom živi u stilu recycle, upcycle i reuse.
Možda ne meditiraju i ne rade juice cleanse, ali imaju rutinu i čvrste osobne stavove. I petak koji miriši na more. A to, u svijetu koji stalno juri, znači više nego što zvuči.
Za one koji žele znati više: što je točno MSC?
MSC je neovisna i neprofitna organizacija koja djeluje na globalnoj razini, u suradnji s ribarima, znanstvenicima i organizacijama civilnog društva, a njezin glavni cilj je dugoročno očuvanje zdravlja morskih ekosustava. Odabirom MSC certificiranih proizvoda, potrošači biraju odgovornost, sigurnost i održiv način života za dobrobit planeta i budućih generacija.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom Nomad Foods.





















