
BBQ majstorije sa Špičekom: Vegetarijanski roštilj po receptu Tomislava Špičeka – Zdravo, fino i bez mesa

U našim krajevima roštilj je mnogo više od obroka, roštilj je prije svega društveni događaj i povod za druženje u kojem podjednako uživaju i svejedi, ali i ljudi koji ne jedu meso i mesne prerađevine. Imajući to na umu, naš popularni
U perfektnom zelenom okruženju imanja Dedina sjenica s pogledom na Zagreb, Špiček je odlučio za Ribafisha pripremiti ukusne vege delikatese s roštilja i pokazati mu da roštilj može biti jednako ukusan i bez mesa. „Ribafish je poznat kao veliki gurman i voli pojesti od tripice pa sve do steakova, zašto ne probati i ovaj program“, rekao mu je Špiček.
Pritom se poslužio bogatim SPAR Veggie programom s mnoštvom veganskih i vegetarijanskih proizvoda kao stvorenih za uživanje u roštilju. Za ovu priliku, Tomilav Špiček je odabrao SPAR Veggie Bio-tofu, Halloumi sir za grillanje koji izvrsno ide uz Veggie hamburger te više vrsta veganskih i vegetarijanskih kobasica u kombinaciji s različitim gotovim SPAR namazima. Uz vegetarijanske hamburgere i kobasice,
„Vegetarijanski ražnjići su super izbor i za klince, ne samo zato što su zdravi nego su i šareni, a djeca posebno vole šarenu hranu", istaknuo je Špiček. Uz ražnjiće, Špiček je pripremio otvorene vege hamburgere sa sirom u lepinji, koji je začinio gotovim namazima. Jedan je povrtni namaz, a drugi je namaz od rajčice i bosiljka kako bi hamburgeri bili oplemenjeni s dvije različite arome.
Recept: Vegetarijanski ražnjići
Sastojci:
Vrijeme pripreme: 30 minuta
SPAR Veggie tofu
Tikvice
Paprike
Malo maslinovog ulja
Začini po želji
U najnovijem izdanju emisije BBQ majstorije sa Špičekom, naš se domaćin u pripremi ražnjića poslužio zanimljivim trikom. Za ražnjiće, Tomislav Špiček je umjesto kupovnih štapića iskoristio mirisne grančice ružmarina. Paprike i tikvice narezati na kockice. Nakon što ste narezali povrće, komade povrća i tofua naredajte na štapić ružmarina, zatim poškropite s nekoliko kapi maslinovog ulja. Nakon pečenja na grillu, posolite po ukusu, a gotovim ražnjićima možete po želji dodati i malo pikantnog umaka.
Prilog: Salata od komorača
Sastojci:
Jedan komorač
Malo maslinovog ulja
Sok jednog limuna
Sol i papar po ukusu
Priprema:
Prema Špičekovom receptu, prije konzumacije komorač se treba dobro ohladiti u hladnjaku. Komorač se razreže na pola i zatim se izreže tvrdi kocen. Kod pripreme salate od komorača, Špičeku je u pomoć priskočio Ribafish koji je prema Špičekovom naputku narezao ostatak komorača na tanke trakice. Izrezani komorač se začini sokom od svježe iscijeđenog limuna i s malo maslinovog ulja.
Prilog: Zelena salata s rotkvicama
Sastojci:
Jedna glavica zelene salate
Mlade rotkvice
Mladi luk
Malo maslinovog ulja
Sok limuna
Sol i papar po ukusu
Tomislav Špiček je za vege roštiljanje odabrao prenosivi plinski roštilj koji radi na plinsku bocu i odličan je izbor za grilanje na otvorenom.
A sve što vam je potrebno za ukusni i zdravi vegetarijanski roštilj možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue u svojoj ponudi ima veliki izbor različitih roštilja, od plinskih roštilja, električnih roštilja te klasične roštilje na ugljen. Uz veliki izbor roštilja, u ponudi je i sav dodatni pribor poput zaštitnih rukavica, hvataljki, silikonskih posuda za roštilj, kutija i daski za dimljenje pa sve do seta za pečenje pizze na grillu.
Za kraj, Tomislav Špiček je Ribafishu poklonio jedinstveni i praktičan poklon koji će mu itekako dobro doći u proljetnim i ljetnim danima koji nam dolaze. Casus Grill, jednokratni grill s drvenim rešetkama i ugljenom je praktični i ekološki proizvod, 100% biorazgradiv pa tako ostatke ugljena preostale od roštilja možete iskoristiti kao prirodno gnojivo za vaše biljke.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.
















