
Gostima servirao kremu od bikovih ejakulata

Nova kulinarska serija na RTL-u 2 privlači pozornost gledatelja već od prvog emitiranja.
arti-201102080419006Iako se na prvi pogled čine zanimljivima i nimalo kompliciranima, remek-djela koja 44-godišnji Heston priprema i po nekoliko dana nisu za svačiji želudac.
Prije kraja emisije njegovi gosti moraju kušati spravljenu hranu, a da ne znaju koji su sve sastojci na pladnju.
Heston Blumenthal karijeru kuhara gradio je dugo godina. Već je u djetinjstvu znao čime će se baviti pa je proputovao Francusku, gdje je učio vještine spravljanja starinskih jela te je slična jela i pripremio u seriji. Uz sudjelovanje u brojnim kulinarskim serijama i showovima, Heston je vlasnik restorana The Fat Duck (Debela patka), a objavio je i nekoliko knjiga svojih savjeta i recepata. Između mnogih priznanja, Hestonov je restoran The Fat Duck osvojio titulu najboljeg restorana u Velikoj Britaniji za 2009. godinu prema vodiču
Svake subote od 20 sati gledatelje RTL-a 2 Heston će povesti na kulinarsko putovanje u prošlost te pripremati jela koja su zaista nezamisliva za svakidašnje ručkove.
Kao ljubitelj britanske kulinarske povijesti, Heston je u emisijama pripremio jela iz prošlosti koja je teško zamisliti. Između ostalih, na Hestonovu su se meniju našle i ove 'delicije' :
1) BIKOVI TESTISI Hestonovi gosti nisu ni slutili što su kušali jer su bikovi testisi bili preoblikovani u razne vrste voća, od jabuka i šljiva do grožđa.
2) PSIHODELIČNE GLJIVE
U sklopu priređivanja gozbe u stilu filma
3) SVINJSKE BRADAVICE Po uzoru na večere britanskog kralja Henrika VIII. iz 16. stoljeća.
4) KREMA OD BIKOVA EJAKULATA Ni više ni manje – krema je poslužena uz kravlji mozak te puding od navedenog sastojka.
5) PITA OD ŽIVIH PTICA Riječ je zapravo o piti iz koje pri završetku pripreme izlete crne ptice.
arti-201102080419006


















