vrijedni djelatnici 'čistoće' /

Znaju kako im zahvaliti: Za 70 zadarskih čistača pripremili posebnu gozbu

Zadrani znaju kako se zahvaliti svojim sugrađanima na trudu i radu. Kalelarga blista zahvaljujući njima, a zbog predanosti poslu za njih danas posebna gozba! Sedamdeset zadarskih čistača okupila je poznata zadarska ugostiteljska obitelj, a oni su njima zahvalili na svoj način.

VOYO logo
VOYO logo

Zdravica, druženje s kolegama i pjesma za dobru zabavu. Nakon napornog rada našli su i oni vremena za predah. Obitelj poznatog zadarskog ugostitelja odlučila je počastiti 70 zadarskih čistača ulica iz gradske "Čistoće". "Nije lako po kiši onu metlu i karijolu vući. Zeru manje od 500 kila kad se napuni", kaže čistač Ljubomir Jokin. "Drago mi je nas se gospodin Pavin sjetio. Ne bih ulazio u to zašto nije firma ili sindikat, ali dobro da netko je", kaže čistač Žarko Jusup. U Erikovom restoranu strani turisti često hvale čistoću grada. "Ovaj put mi je zbilja bio gušt počastiti njih jer su oni ambasadori grada Zadra. Grad je čist k'o suza. I ambasadori su hrvatskog turizma", kaže ugostitelj Erik Pavin.   Na stol su stizali riblji specijaliteti kuće "Za predjelo su gavuni frigani, imamo inćune i salatu od sipe. Nakon toga imamo školjke na buzaru i lešo, a iza toga glavno jelo ribu na gradele, lignje u fornu sa kumpirima i brudet sa palentom. Za desert imaju štrudlu od jabuke, imaju tortu od čokolade i tiramisu", kaže kuhar Frane Grdović. Vrijedni djelatnici Čistoće u goste nisu došli praznih ruku. A uz ostale poklone, nezaobilazna je bila i prava, "profi" metla od vrbova pruća. "Ja mislim da bi tribalo biti i više ovako ljudi da prepoznaju rad i da cijene rad maloga čovjeka", kaže čistač Vladimir Bratović. A svi su se složili i da lijepo druženje gradskih čistača mora postati tradicija.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali