
Smrad, hrana s isteklim rokom i pakiranja koja samo što ne eksplodiraju! S inspekcijom smo našli kuhinju iz horora

Invazija inspektora na jedan od najpopularnijih otoka u Hrvatskoj. Provjeravaju rad na crno, ilegalno iznajmljivanje, sigurnost hrane. U patroli s njima bila je i naša reporterka Ivana Ivanda Rožić koja ima i ekskluzivne snimke.
U veliku akciju krenulo se sinoć. Fokus je na hrani, prvenstveno sigurnosti, a prizori zastrašujući. Inspektori su zatekli su frižider natrpan hranom s isteklim rokom iz kojeg se širio neugodan miris. Neka pakiranja samo što ne eksplodiraju.
To je samo djelić onoga što je inspekcija zatekla u restoranima čije je kuhinje zatvorile. Osim hrane, mnogo je nepravilnosti i kod ilegalnog izanjmljivanja.
Da se u turističkim središtima uvijek nađe neka nepravilnost, pokazuje i dojava na terenu za sumnjivi bar na plaži do kojeg se dolazi uskom stazicom. Kao tajni kupci inspektori su prvo naručili kavu i sladoled. Za prvu sumnju nije trebalo puno vremena.
„Došli smo po dojavi na lice mjesta, radi se o objektu koji se radi uz obalu, uz more, trebamo tvrditi koje djelatnosti se radi, dojava da je neregistrirani objekt što utvrđujemo, a zatekli smo i jednog neprijavljenog radnika", poručio je pročelnik područnog ureda Zagreb Robert Kober.
Od 1. svibnja inspektorat je imao već 1300 nadzora. Da su ova dva dana u Novalji odmah je postala top tema.
Akcijom na Pagu inspekcije ne staju. Nastavak već sutra na nekom drugom otoku. Cilj im je od Istre do Dubrovnika proći sve turistička središta.





















